HUISZWALUWEN STATION LISSEWEGE – PROFICIAT WILLY en PATRICK

Frank De Scheemaeker

De renovatiewerken aan en in het voormalige station van Lissewege schieten goed op. De buitenwerken zijn zo goed als af : het dak is vernieuwd, de goten zijn volledig gerestaureerd en de buitenmuren zijn schoongespoten.

Heel belangrijk voor de huiszwaluwen : de bakgoten zijn precies zoals het vroeger was, ideaal om nestjes tegen te bouwen ! Zoals in de laatste Spille werd aangegeven hebben we vorige week samen met de eigenaar 10 kunstnestjes aangebracht op de plaatsen waar voordien natuurlijke nestjes waren. Zo kunnen de huiszwaluwen bij hun terugkeer volgend jaar dadelijk aan broedsels beginnen en hopelijk zoals in Jabbeke de kolonie in stand houden en zelfs verder uitbreiden !Nu is het afwachten wat er in mei 2011 zal gebeuren…

 

Op de foto’s : de oude situatie met een paar natuurlijke nestjes onder de kapotte en versleten dakgoten, de nieuwe eigenaar Patrick Stoop met een paar kunstnestjes en de nieuwe kunstnestjes op een paar strategische plaatsen…

Met vriendelijke groeten,

 Willy Vermeersch, (Gier)Zwaluwen Werkgroep Brugge