Fonteintjes 16-08-2010

Frank De Scheemaeker

Een kort nachtje, wegens de adrenaline, want de verwachtingen stonden hoog gespannen, een beetje te hoog, na blijkt.

De fonteintjes zijn nooit goed geweest voor zeetrek, maar met een stormachtige wind van 7 bf, denk je wel eens, dat alles aan de kust ‘plakt’,…, helaas, niks van dat; kwam het door de regen (bijna permanent) en het slechte zicht, of is het gewoon een weekje (of twee) te vroeg, of …

Hoe dan ook een viertal uurtjes de stormachtige wind getrotseerd en enkel vooral wat mantelmeeuwen gezien, twee groepjes dappere wintertalingen, een handvol grote sterns, .., niet veel soeps.

Het enige goede was dat de eigenaar van de zee pier mij een rondleiding gaf in zijn etablissement en wat blijkt; het uitzicht vanaf het dakterras, die momenteel niet in gebruik is, is verbluffend, ik mocht er blijven staan, maar de regen was er te veel aan, liever een etage lager en uit de regen.  Wel een goede optie bij geen regen.

Trouwens waren de wnw van gisteren bij n 6-7 bf, ook niet veel zaaks.