Mini- Sfeerverslagje familie safari Kenia van 18 t.e.m 28 februari 2015 – deel 1 Samburu

Frank De Scheemaeker

 

Na een tussenstop in Bujumbura landen we om 23u30 plaatselijke tijd op het vliegveld van Nairoba. De nachtrust is en erg kort in het EKA hotel want om 7u koers zetten we reeds koers richtung Samburu. Onderweg genieten we van Zwarte Wouw (Black Kite), Schildraaf (Pied Crow), tientallen Koereigers (Cattle Egret), Maraboes (Marabou Stork), Hamerkop (Hamerkop), Driekleurige Glansspreeuw (Supurb Starling) en een Kaapse Kwikstaart (African Pied Wagtail).  Het is er overal verrassend groen en we werpen een blik op de besneeuwde top van de Mount Kenia.

De mannen liggen in de schaduw onder de prachtige acacia’s terwijl vrouwen en kinderen water dragen en de akkers bewerken. Nederlanders baten er grote bloemen (vooral rozen) kwekerijen uit en we ontdekken er ook onze ‘Keniaanse’ boontjes.

Net na de middag komen we aan in onze Ashnil Sambura Lodge waar we twee nachten gaan verblijven. Na de lunch met prachtig zicht op de Ewaso Nyiro rivier trekken we voor het eerst op safari in onze Landcruiser. We genieten van de eerste Olifanten, Giraffen, Burchells en Grévy Zebra’s, Dik dik, Impala’s en een eerste Leeuwin. Als vogels schrijven we o.a.  bij: man Grauwe Kiekendief (Montagu’s Herrier), een Isabeltapuit (Isabelline Wheatear), Afrikaanse Visarend (African See-Eagle), Grote Torenvalk (Great Kestrel) en een twintigtal andere soorten.

De volgende morgen levert een wandeling doorheen de tuinen van de Lodge zelf o a. volgende leuke soorten op: Fluveeldrongo (Fork-Tailed Drongo), Isabelklauwier spec (Lanius isabellinus spec), Witkeelbijeneter (White-troated Bee-eater), veel Mahaliwever (White-browed Sparrow Weaver), een koppeltje Roodbuikpapegaai (African Orange-billied Parrot), enkele Kaapse Tortels (Ring-necked Dove) en de mooie Smaragdvlekduif (Emmerald Spotted Wood-dove) e.v.a.

’s Middags rust aan het zwembad en een deugddoende massage. Wat kan het leven heerlijk zijn!

De avond excursie is gewoon fantastisch – we vinden een familie Bateleur met jong, Zwartkopreiger (Black-headed heron) laat zich mooi bekijken, Somalische Struisvogels waren koddig en nieuw, Roodsnaveltokken (Reb-billed Hornbill) zijn steeds indrukwekkend en Geelkeelfrankolijnen (Yellow necked Spurfowl), Helm- en Gierparelhoenen lopen in grote groepen langs en op  de zanderige wegen. Waterbock, Bavianen, Gerenoeken (Girafantilopes)  en Groene Meerkatten vullen de zoogdieren aan.

 

Morgen vertrekken we naar Lake Nakuru.