AANKONDIGING STOOTVOGELTELLING VRIJDAG 07 T.E.M MAANDAG 10 JANUARI 2011

Frank De Scheemaeker

foto – Ruigpootbuizerd – Patrick Keirsebilck MERGUS    NBO NATUURPUNT VOGELWERKGROEP

 Hoys

 Nogmaals onze beste wensen en een gezond en gelukkig 2011!

 Dit weekend voor het 16de jaar op rij onze regionale stootvogeltelling! Door de extreme koude van de vorige weken en de plotse dooi die voorspeld wordt voor de volgende dagen kan het wel eens een speciale telling worden!

 Sfeerbeeldje

 De Torenvalken waren zo goed als niet actief/verdwenen de laatste weken…misschien komt daar juist op tijd verandering in……idem Sperwer.

 Buizerden zitten er massaal en zijn makker dan ooit…..er komt er zelfs iedere dag één in de bomenrij op 10m meter mijn huis zitten…….

 Verder doet de Blauwe Kiekendief het uitzonderlijk goed in sommige delen van de regio, vooral tussen Meetkerke en Uitkerke zitten heel wat mannetjes en DE VOGELS  van deze winter zijn ongetwijfeld

 De Ruigpootbuizerd: er zitten minstens 7 vogels in de regio als je de gegevens op waarnemingen.be wat samenlegt: 2 -3 Uitkerke, 2 Nieuwmunster, 1 Klemskerke,   2 Zwinstreek….als we met zijn allen op zoek gaan – gaan we er zeker nog vinden.

 De Zeearend: vanaf maandag plots 2 redelijk honkvaste vogels in de Lage Moere van Meetkerke…..zijn dat andere dan die vliegvlugge van Klemskerke/Vlissegem?

 Organisatie

 Er zijn een vijfentwintigtal vaste tellers die van Nicholas Endriatis organisator allen een kaart en invulformulieren kregen – gelieve deze zo nauwkeurig mogelijk in te vullen en per kerende naar Nicholas terug te sturen….er zijn ook twee gezamenlijke excursies….1 naar Dudzele met Frank en 1 naar Hoeke/Lapscheure met Nicholas..beiden vertrekken om 8u45 aan de randparking Haven Brugge (L Coiseaukaai) . Iedereen welkom..einde 12u15.

 Maar we rekenen ook op de medewerking van alle andere vogelaars en hun losse gegevens. Deze graag supernauwkeurig ingeven met pijltjessysteem en exact uur en kleed/geslacht/leeftijd via waarnemingen.be. Ze kunnen een waardevolle bijdrage leveren bij de uitwerking van de gegevens.

 Ook mag iedereen een slaapplaats in zijn regio tellen!

 Ben je als vaste teller wegens de een of andere reden plotseling bezet..gelieve dan vliegensvlug nicholas.endriatis@telenet.be te verwittigen.

 Vaste tellers hoeven niet supernauwkeurig in waarnemingen.be in te geven voor wat dit jaar betreft…het doorsturen van formulier volstaat. Ze kunnen/mogen per mail wel een overzicht van hun telling naar Nicholas sturen met bv hoeveel buizerd,ruigpootbuizerd……dan kunnen we de zondagavond op de startpagina van mergus al een overzichtje publiceren.

 Nicholas en Frank

 Ps zet verder in jullie januari agenda……..weekend 15 – 16 januari 2011 stootvogeltelling  – zaterdag 15 januari  aalscholvertelling   –  donderdag 20 januari: uitlegavond hoe programma waarnemingen.be te gebruiken  (zaal van volden)..zaterdagavond 29 januari  wulpenslaappplaatstelling in gans Vlaanderen