OPLOSSING MYSTERY BIRD 03

Johan Debuck

We kregen 61 antwoorden binnen waarvan 37 juiste . De foto werd genomen aan de zeekant ( zie de pokken op de stenen), waarbij we dan eigenlijk de temmincks strandloper mogen uitsluiten. Dit is trouwens een vogel met lichtkleurige poten en vertoeft in het binnenland langs poelen, rivieren en moerassen. De kleine strandloper heeft een minder felle snavel en heeft strepingen op zijn rug, toch zeker in zo’n voorjaarskleed als op de foto.  Op de foto zien we dus een steltloper met een sneeuwwitte buik en een mooie borstband zonder lengtestreping erin en zonder een variabele vlekking op de buik. Dit onderscheid is nu net het verschil in een voorjaars tot zomerkleed tussen bonte en drieteenstrandloper. Wij zijn natuurlijk veel meer vertrouwd met het winterkleed van deze vogel, maar in het late voorjaar kunnen we ook bij ons zo’n voorjaars-zomerkleed aantreffen :  drieteenstrandloper.

De foto werd genomen door Patrick Keirsebilck op 10 juni in  Noord-Noorwegen.