Resultaten Aalscholvertelling 14 januari 2012

Wim Jans

De slaapplaatstelling is weer succesvol verlopen dank zij de inzet van al de tellers. De resultaten: Blauwe Toren: 47 vogels, Damme slaapplaats 1: 68 vogels, slaapplaats 2:0 vogels, het Zwin: 6 vogels, Vloethemveld: 236 vogels, Misèriebocht(Beernem): 56 vogels, kanalen achterhaven:247 vogels, Expresswegput: 42 vogels en Put van Cloedt:18 vogels.
Bedankt aan al de tellers: Rudy Deplae en Emmanuel Crul die Damme voor hun rekening namen, Rudi Vantorre die zorgde dat kanalen achterhaven en Put van Cloedt geteld werden, Nicolas Endriatis die de expresswegput telde, Gabriël Wieme die Beernem voor zijn rekening nam, Frank De Scheemaeker die het Zwin telde, en Luc De Cat die Vloethemveld voor zijn rekening nam. Er bestond ook enige twijfel of aan Polderwind een slaapplaats was, Roy Vandenbussche meldde dit en was bereid om zaterdagavond de telling uit te voeren. Helaas voor hem kwamen er geen aalscholvers slapen. Blijkbaar is deze slaapplaats niet altijd bezet maar eerder periodisch. Toch bedankt Roy en we moeten dit zeker in de gaten houden.

Rest me nog het totaal te geven voor onze regio: 720 aalscholvers.