Excursie naar Zeeland op 24/01/2012

Marc Nollet

Johan Debuck organiseert nu dinsdag 24 januari een excursie naar Zeeland. Er wordt afgesproken aan de grensovergang te Sluis om 8u30. Bruggelingen spreken onderling af om aan de havenparking in Brugge te vertrekken om 8u05.

De bedoeling is om eerst te gaan kijken in de Autrischepolder in Zelzate waar nu al een tijdje een juveniele giervalk zit. Daarna gaat het naar de Braakman en omstreken om rond 13 uur de boterhammen te verorberen te Hoofdplaat.

Dan gaat het verder naar de schorren en slikken van Hoofdplaat – Nummer Eén (hoogwater rond 15 uur – ijslandse grutto’s) en dan via de Blikken naar Cadzand (paarse strandlopers) naar de Witte Koksmuts waar we de er vertoevende ruigpootbuizerds trachten te vinden en wellicht ook de jagende velduilen.

We doen aan carpooling en hebben zeker al 2 auto’s: er kunnen dus zeker al 6 mensen mee. Die moeten wel hun boterhammen meenemen! Om een kijk te hebben op het aantal deelnemers (om o.a. ook het caféetje in Hoofdplaat te verwittigen) graag zo vlug mogelijk een seintje aan Johan (buk[at]telenet.be – [at] vervangen door @).