OPLOSSING NR 8 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2013-2014

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 62 antwoorden, 44 personen hadden het bij het rechte eind. Omzeggens alle antwoorden gingen in de richting van bosrietzanger – sprinkhaanzanger – grote karekiet.  Grote karekiet heeft een veel groter en zwaarder postuur ,een brede wenkbrauwstreep  ( ook voor het oog ), donkere poten, geen vlekkenpatoon op de rug.  In vergelijking met bosrietzanger bezit deze vogel op foto felroze poten, een donker gevlekt verenkleed op de rug, de zijflanken en onderstaart zijn diffuus zwart lengtegestreept ( toch vrij goed zichtbaar op foto). Al deze kenmerken sluiten dus grote karekiet en bosrietzanger uit en brengen ons bij een sprinkhaanzanger.

Na deze opgave blijven nog 26 deelnemers over met alle opgaven juist, zijnde 17 mannen/jongens en 9 vrouwen/meisjes. Met dank aan alle deelnemers. Op naar de volgende opgave.

De foto werd door Patrick Keirsebilck genomen op 23/4/2011 te Oostburg ( Nederland ).