OPLOSSING NR 4 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2014-2015

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 55 antwoorden, 27 personen gaven een korrekt antwoord. Omzeggens alle antwoorden gingen richting rietzanger, grote en kleine karekiet, bosrietzanger. Het juiste antwoord komt inderdaad uit dit 4-tal, waardoor deze vogel zich onderscheidt van de andere 3 is dat deze wel een vrij zware, grote vogel is met een zeer kenmerkende zware snavel, een brede wenkbrauwstreep waarvan je nog goed de kromming ervan ziet boven het oog en zelfs nog een stukje achter het oog doorloopt. Een duidelijke zwarte kleurtip aan de onderkant van de snavel en de grijzige kleur in de kop en keelstreek geven ons hierbij een totaalplaatje van een grote karekiet.

De foto werd door Patrick Keirsebilck genomen in Portugal ( Lagoa dos Patos) op 04/05/2014.

Na deze blijven nog slechts 18 personen over met 4 juiste antwoorden. Op naar de volgende foto.