KUSTPOLDERSTUDIEDAG op 15-11-2014

Machteld Kaesemans

Foto Jan Rodts /  Vogelbescherming Vlaanderen.

Heel wat Mergussers waren aanwezig. Zie hieronder het verslag

 

Kustpolderstudiedag geeft krachtig signaal aan regering
.

Afgelopen zaterdag waren ruim tweehonderd mensen aanwezig op de studiedag ‘Poldergraslanden in de kijker’ die plaatsvond in het ‘Cultuurcentrum De Grote Post’ te Oostende. De tot aan de nok gevulde zaal en de aanwezigheid van verschillende beleidsmakers en mensen uit het groene middenveld zijn een grote opsteker voor de gezamenlijke campagne van Vogelbescherming Vlaanderen en haar werkgroep ‘S.O.S. Kustpolders’, de West-Vlaamse Milieufederatie (WMF) en Natuurpunt. De bescherming van de poldergraslanden staat ondubbelzinnig in het Vlaamse Regeerakkoord 2014-2019, het openbaar onderzoek rond de kaart van de Historisch Permanente Graslanden (HPG) is lopende en vorige week woensdag kregen we tijdens een onderhoud op het kabinet van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw nog te horen dat minister Schauvliege er een punt van wil maken. Wat de wetenschappers en andere polderdeskundigen zaterdag aan noodkreet over de poldergraslanden en met koppelingen naar klimaatveranderingen, ecosysteemdiensten en globale biodiversiteit lieten horen, zette de eisen van het ‘Polderfront’ kracht bij.

Lees hier het volledig bericht