Resultaten Aalscholvertelling 15 november 2014

Wim Jans

We hebben weer een geslaagde telling achter de rug, alle tellers waren op post en dat levert altijd de meest betrouwbare resultaten op. De resultaten dan: Blauwe Toren: 22 vogels, Damme: 56 vogels, Beernem: 42 vogels, Expresswegput: 28 vogels, Zwin: 0, Golf in Sijsele: 21 vogels, dit lijkt een nieuwe slaapplaats te worden en in januari moeten we dit dus in de gaten houden. Zandberghoeve: 46 vogels, dit is het grootste aantal dat hier ooit werd waargenomen. Vloethemveld: 127 en dit is het laagste aantal dat hier ooit werd opgetekend. Kanalen Zelzatebrug tot aan de Palingpot: 198 vogels. In het totaal telden we dus 540 vogels en de dalende trend van de laatste jaren lijkt zich dus door te zetten. Natuurlijk kan het zachte weer er ook iets voor tussen zitten, er blijven wellicht een aantal vogels noordelijk maar als ik alle resultaten van Koen Devos krijg dan kan ik daar iets zinnig over zeggen. Ik wil uiteraard ook de tellers bedanken, Emmanuel Crul(Damme), Gabriel Wieme(Beernem), Expresswegput(Nicolas Endriatis) Golf en Zandberghoeve(Marc Deceuninck en Stefaan Anseeuw), Vloethemveld(Luc De Cat) en Kanalen Zelzatebrug tot aan de Palingpot(Rudi Vantorre). Rudi zal trouwens niet op post zijn voor de telling van januari. Als het Zwin toch niets oplevert, wil Frank wellicht deze telling voor één keer overnemen.