OPLOSSING NR 6 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2014-2015

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 51 antwoorden, 29 personen hadden het bij het rechte eind. Iedereen zag er een roofvogel in.  Het unieke vlekkenpatroon ( geen banderingen) op de ondervleugel sloot eigenlijk al onmiddellijk alle kiekendieven uit. We zien omzeggens een egaal blauwgrijze bovenvleugel en lichtroze onderarmdekveren, daarmee zetten we ook de torenvalk buiten spel. Een man smelleken heeft dan weer een veel donker gekleurde handvleugel. Wat wel nog goed te zien is op de foto zijn de oranje tint op de onderbuik, licht gestreept , de oranje tint ook doorlopend tot in de anaalstreek.  De koptekening  bovenaan op de foto is zo ver we kunnen kijken volledig  oranje getekend en daarmee sluiten we sowieso soorten als smelleken, havik, slechtvalk, sperwer uit, we hebben hier inderdaad te maken met een roodpootvalk. Hieronder nog een andere foto van dezelfde vogel.  De foto werd door Patrick Keirsebilck genomen in Hortobagy ( Hongarije) op 25/5/2014. Na deze opgave blijven nog 13 personen over met 6 juiste opgaves. Op naar de volgende foto.