Kleine influx Pontische meeuwen

Jan Baert

Tip voor  wie deze dagen aan de kust is: het kan de moeite lonen om de meeuwen eens goed te bekijken. Niet alleen zijn ze talrijk en is het een uitgelezen moment om een Burgemeester te ontdekken, de laatste paar dagen zitten er ook opvallend veel Pontische meeuwen tussen. Over het algemeen zijn ze een stuk zeldzamer dan Geelpootmeeuw aan de kust maar de laatste week zijn ze opvallend talrijk met minstens 25 exemplaren in Oostende alleen al (waaronder 2 Poolse kleurringen). Bovendien zijn de eerste winter vogels zijn bijzonder opvallend en dus goed te herkennen!

 

1e winter Pontische meeuw, gekleurringd in Paczkow (Oostende, 30 maart 2015)

 

1e winter Pontische meeuw (Oostende, 1 april 2015)

 

1e winter Pontische meeuw (Oostende, 1 april 2015)