Start watervogeltellingen 2016-2017.

Marc De Ceuninck

kleinezilverreiger_20160525_07Komend weekend is het de start van het nieuwe telseizoen. De voorbije week waren er alvast reeds enkele frissere, maar mooie dagen om ons klaar te stomen. Voor het weekend belooft men  mooi en relatief zonnig weer. Het wordt dus aangenaam tellen.

 

 

 

Er is een gemeenschappelijke telling naar de Achterhaven van Zeebrugge en de polders rond Lissewege en Zeebrugge.  Afspraak zondag 16/10 om 8u45 aan de randparking in de Havenstraat ( 100 m voorbij Overstock) . Iedereen welkom.

 

Normaal is oktober goed voor ca 23000 exemplaren.

 

Vorig jaar haalden we een record aan kleine zilverreigers…..en telden we 7 koereigers in Damme. De soort zou zowat de ganse winter in de regio blijven. Watersnip en bokje doen het in oktober meestal vrij goed……en er zijn steeds verrassingen….

 

Afkomen dus,  iedereen welkom!