BLIKVANGERS van 16-05 tot en met 22-05-2016

Machteld Kaesemans

2016-05-24 Bijeneter Marc Nollet

Bijeneter  /  Marc Nollet.

 

Een zwarte ooievaar verblijft reeds een paar dagen in Vloethemveld  Zedelgem, met kleurringen : rechts geel – links zwart. Twee bijeneters vlogen over de Internationale Dijk in Knokke. Rode en zwarte wouw werden  gespot op doortrek.

 

Voor de rest wil ik deze blikvangers vooral wijden aan enkele broedvogels, die hier slechts een zeer korte tijd verblijven en mogelijks vanaf september opnieuw het zuiden opzoeken.

De meimaand is de ideale maand om hen te horen zingen en  eventueel te observeren. Hoe deze trekvogels steeds opnieuw de lange weg van Afrika naar Europa feilloos weten af te leggen is tot op heden nog steeds niet volledig uitgeklaard.

 

Deze” kortverblijvers” die hier aan bod komen werden allen gezien deze week, ze zijn: Wespendief, Wielewaal, Zomertortel, Koekoek, Gierzwaluw, Bosrietzanger en Spotvogel.

 

Hopelijk kunnen jullie genieten van de bijpassende foto’s en tot de volgende keer!

 

Groeten,

Machteld.

 

 

Zwarte Wouw    /    Rode Wouw

 

2016-05-24 Zwarte Wouw Marc De Ceuninck 2016-05-24 Rode Wouw Marc Nollet

Marc De Ceuninck    /    Marc Nollet

 

 

WAARNEMERS:

Adrie Van Heerden, Albert Neyt, AM Hick, Anna Schneider, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bastiaan De Ketelaere, Bert Kindermans, Catherine Priem, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Dany Depauw, David Botteldoorn, Davy Bosman, Davy Vanwijnsberghe, Deseure Noel, Devos Johan, Dirk Van Gijseghem, Dominique, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frédéric Vanhove, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Harry Vandecnocke, Herman Blockx, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan Pauwels, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jelle Quartier, Johan Beyne, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Joost Lux, Jorg Lambrechts, Julie Lecomte, Jürgen De Witte, Karel Tack, Kim Aerts, Koen Baute, Kris Decleer, Kris Lesage, Kris Van Scharen, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lieven Roesems, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Ludo Moeyersoms, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc Rogghe, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marie-Christine Depuydt, Mark Logghe, Martijn Roos , Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Nuri Senemek, Patrick Geerts, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Michel, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Pauwel Bogaert, Peter Depodt, Pieter Daveloose, Pieter Van Dorsselaer, Reinhardt Strubbe, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Robbe De Beelde, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Baeten, Stijn Cooleman, Stijn Vansteenbrugge, Thibault Snauwaert, Thijs Tanghe, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Willem Jans, William Janssens, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Trio, Wout De Rouck, Yves Decneudt.

 

 

Wielewaal

 

2016-05-24 Wielewaal Dieder Plu

Dieder Plu

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Zomertortel  /  Wespendief  /  Koekoek  /  Gierzwaluw.

 

2016-05-24 Zomertortel Ruben Saey 2016-05-24 Wespendief Patrick Keirsebilck

 

2016-05-24 Koekoek Marnix Vyncke 2016-05-24 Gierzwaluw René Dumoulin

Ruben Saey  /  Patrick Keirsebilck  /  Marnix Vyncke  /  René Dumoulin.

 

 

VOGELLIJST:

 

Kwartel

Zomertaling

Geoorde fuut

Zwarte ooievaar

Lepelaar

Kwak

Grote zilverreiger

Wespendief

Rode wouw

Zwarte wouw

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Grauwe Kiekendief

Havik

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bosruiter

Temmincks strandloper

Dwergstern

Grote stern

Zomertortel

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Bijeneter

Zwarte specht

Wielewaal

Boomleeuwerik

Cetti’s zanger

Sprinkhaanzanger

Braamsluiper

Beflijster

Blauwborst

Nachtegaal

Gekraagde roodstaart

Paapje

Boompieper

Engelse kwikstaart

Noordse kwikstaart

Kruisbek

Appelvink

 

 

Bosrietzanger    /    Spotvogel

 

2016-05-24 Bosrietzanger Patrick Keirsebilck 2016-05-24 Spotvogel Marnix Vyncke

Patrick Keirsebilck    /    Marnix Vyncke

 

 

Machteld Kaesemans   24/05/2016