STEUN HET MERGUS OOIEVAARS PROJECT TE LAPSCHEURE

Frank De Scheemaeker

MERGUS ZORGT MEE  VOOR ALTERNATIEVE BROEDPLAATS VOOR OOIEVAARS TE LAPSCHEURE

Mogen we jullie steun vragen aub voor het volgende.

Sinds de ombouw van het Zwinpark nestelen de Ooievaars zich nu over de ganse regio, met o.a. geslaagde broedgevallen in Sluis, Retranchement, Hoeke, Damme en ook te  Lapscheure.

Het koppel broedt er al enkele jaren  met succes op de schouw van een onbewoonde woning naast de dorpschool aan de Vredestraat , maar jammer genoeg liet de eigenaar het nest met toestemming van A.N.B. verwijderen.

De volledige school en geburen Saskia en Yves slaakten alarm en Mergus, Kris Struyf, Natuurpunt Damme en Stad Damme sloegen de handen in elkaar en bestelden een kant en klare nestpaal bij Ooievaars.nl  en die werd op dinsdag  jl. 07 maart  werd geleverd en geplaatst.

De ganse school – en leefgemeenschap van Lapscheure , burgemeester Joachim Coens en schepen van milieu Bart Desutter en de regionale pers  kwamen enthousiast kennis maken met het project. Vooral de kinderen van de gemeenteschool vielen op met hun prachtige zelfgemaakte ooievaars maskertjes.

Tijdens de werkzaamheden vlogen de beide Ooievaars verschillende malen over de nestpaal, wat het beste laat verhopen voor de toekomst.

Mergus heeft zich geëngageerd om de restfinanciering voor de aanschaf en de plaatsing van nestpaal te betalen zijnde 1000€. Iedereen die het project genegen is kan een zelf te bepalen  bedrag storten op het Mergus rekening nummer  BE 30 380 0084815 11, p.a. Pastoriestraat 174 8200 Brugge  met vermelding steun Ooievaars Lapscheure.

In mei houden we voor alle steunende sympathisanten een mooie wandeling doorheen Lapscheure en bieden hen dan ook graag een  gratis drankje aan in café de Welkom van Guido Delannoye die eveneens het project gunstig genegen is.

Via onze website en de nieuwsbrieven houden we jullie natuurlijk op de hoogte van de evolutie de komende weken en maanden .

Mvg

Frank en het volledige Mergus bestuur.