Slechtvalken niet gewacht op het geplande uitvliegmoment!!!

Machteld Kaesemans

 

Deze morgen nog een keer de Halletoren beklommen voor de ultieme, afstandelijke  check van de nestbak  en jawel 3 van de 4 jonge slechtvalkkuikens hadden reeds de beslissende sprong in het Brugse luchtruim gewaagd, met succes zal achteraf blijken

 

 

Rond 10u30 stonden we op de plaats van afspraak, hoek St. Salvatorkoorstraat en Simon Stevenplein,  reeds met een achttal telescopen onze beide torens haarfijn af te speuren naar “specify flying birds”.

 

 

Op Sint Salvator zat waarschijnlijk nog het zwakste kuiken. Andere Mergussers hadden reeds vooronderzoek gedaan rond de Onze Lieve Vrouwetoren en daar 3 kuikens en de 2 adulte vogels gezien. Met deze gegevens screenden we vanaf dan de beide torens heel nauwkeurig, om alle bewegingen goed te volgen en de geïnteresseerden informatie te verschaffen.

 

We waren heel blij met de mooie opkomst van meer dan 25 vogelliefhebbers die allen genoten van de schitterende vluchten rond de beide torens  in het Brugse luchtruim. Natuurlijk werden de verschillen in kleed en de sierlijke vluchten ruim voorzien van de passende commentaren.

 

 

Ook tientallen passanten  en toeristen, van dichtbij en ver, van jong tot oud bleken heel enthousiast na het bekijken van de slechtvalken en de bijhorende uitleg… in diverse talen.

Uiteindelijk hebben we dan het glas geheven op de slechtvalken en hun jongen voor een goede vlucht en een lang leven.

 

Paul Maertens.

 

Foto’s: Patrick Keirsebilck  /  Bart Martens  /  Patrick Janssens.