Sfeerverslag midwinterfeest op vrijdag 29 januari 2016 in Vormingplus

Johan Van Heulebrouck

Hoys allen,

 

Naar jaarlijkse traditie hield ook onze vogelwerkgroep Mergus haar nieuwjaarsreceptie.  Onze Voorzitter Frank vindt nieuwjaarsreceptie een te evidente benaming voor dit belangrijke event.  Hij spreekt dan ook liever over Midwinterfeest.  Ligt deze woordkeuze aan het feit dat Frank Germaanse wortelen heeft ?  Zeker ben ik dit niet, dit vereist verder wetenschappelijk onderzoek.  Een search op google leert me wel dat midwinterfeest een feest is dat men viert ter gelegenheid van midwinter op of rond 21 december bij de winterzonnewende.

 

Ik gebruik het woord traditie niet zomaar.

 

We trokken terug naar Vormingplus.  Voor ons is dit de ideale locatie.  De sfeer past perfect bij onze Mergus, we zijn steeds super welkom.  Een woordje van dank aan Vormingplus is hier dan ook op zijn plaats.

 

Traditioneel veel volk.  Ondanks het feit dat januari een hele drukke maand is mochten we opnieuw meer dan 60 enthousiastelingen welkom heten.  Dank voor jullie blijvende interesse in onze werking.

Ook deze editie ging gepaard met een welkomstdrankje, een gevarieerd aanbod van borrelhapjes en een ‘nadien drankje(s)’.

 

Tijdens de receptie konden we terug genieten van een powerpoint presentatie van de hand van Marc Nollet met een boeiend overzicht van de activiteiten van het voorbije jaar.  Leuke vogelherinneringen van het voorbije jaar kwamen terug in ons op.

 

Supra

 

Opnieuw mochten we een boeiende spreker uit eigen streek verwelkomen.  Anny Anselin bracht ons prachtige beelden tijdens een LEERRIJKE presentatie en een stand van zaken over het wel en wee van de Bruine Kiekendief in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Zeeland aan de hand van 5 jaar kleuronderzoek.  De introductie van Anny door Frank was bijwijlen zeer geanimeerd, verschillende lachsalvo’s volgden elkaar op…  Hopelijk kon Valérie een aantal nieuwe Frankismen noteren.

 

P1030463 - kopieP1030430 - kopie

 

Terug waren vele bekende gezichten van de partij, aangevuld met hier een daar een nieuwe jonge verschijning.  Als we eens over de kalende hoofden heen kijken zien we dat enige verjonging welkom is.

P1030501

 

Traditioneel werd er ook eventjes vooruit gekeken wat Mergus voor 2016 allemaal in petto heeft.  Via de wekelijkse nieuwsbrieven, onze website en de social media houden we iedereen op de hoogte.

 

P1030460 - kopie

 

En tenslotte het hoogtepunt van de avond, de jaarlijkse uitreiking van de Mergus Award.  Onze Rik Van de Kerchove kreeg deze keer onze Mergus award toegekend voor zijn jarenlange beschermingsacties van Kerkuil, Bruine Kiekendief en Steenuil. Tevens kreeg Rik van Anny een ereteken opgesteld voor zijn waardevolle bijdrage aan het kiekendievenproject.  Een lang en warm applaus viel hem ten beurt.  Het was duidelijk, Rik genoot ervan.

 

P1030497 - kopie P1030504

 

En net zoals de voorbije jaren was onze plichtsgetrouwe huisfotograaf Pierre ondersteund door Pierre van de partij.

 

P1030441 - kopie

 

Tradities zijn er om in ere te houden.  Maar we willen ook vernieuwen en mee evolueren.  Vandaar onze wedstrijd voor een nieuw logo als onderdeel van een nieuwe website.  We kijken uit naar jullie respons.

 

Namens het kernbestuur,

Johan Van Heulebrouck