MERGUS WEEKNIEUWS 2016/42

Frank De Scheemaeker

P1020144

 

 

 

 

 

 

NBO NATUURPUNT VOGELWERKGROEP

Opnieuw een kleine quiz vraag: ook deze foto werd genomen op één van de legendarische Mergus weekends. Wie herkent deze locatie – stuurt een mailtje naar frank.descheemaeker@skynet.be. Misschien maken we er vanaf volgende week wel een echte quiz van?

 

Hoys Mergussers

Vooreerst in naam van Marc Dc en mezelf – iedereen bedankt die aan de eerste watervogel – en ganzentelling deelnam afgelopen weekend!

 

DIT WEEKEND + VOLGENDE WEEK

 

VRIJDAG 21 OKTOBER

 

Ik hoop veel Mergussers te mogen ontmoeten, nu  vrijdag avond 21 oktober in het Gemeenschapshuis, Moerkerksesteenweg 190 te Sint-Kruis voor de voorstelling van het unieke Natuurpunt vogel project Tougoupeul in Sénégal . Ik was in die regio een tiental jaar geleden en zijn pracht is me steeds bijgebleven! Zie ook bijlage.  Steun inkom 5€

 

ZONDAG 23 OKTOBER

 

Warme oproep van Magda, Christine en Eckhart

 

Warme oproep van Rudy en NP Damme

Zondagmorgen van 10u tot 11u30 worden de Stadswallen West Damme opnieuw voor iedereen  opengesteld om er vanuit de schuilhut de vele vogels van dichtbij te kunnen bestuderen. Kom langs en geniet.

 

DONDERDAG 27 OKTOBER

 

De eerste Ark avond van het nieuwe winterhalfjaar en onmiddellijk een voltreffer:

27 oktober: David ‘Billy’ Herman: op zoek naar de  heilige graal: lepelbekstrandloper

Heb jij ooit al gehoord van deze opmerkelijke verschijning? De lepelbekstrandloper is één van de zeldzaamste vogels ter wereld.  Tijdens deze ARK-avond duiken we in de pluimen van deze strandloper en nemen we de bescherming van de soort even onder de loep. Na deze introducti e volgt een spectaculair reisverslag.  Mergusser Billy trok samen met zijn vriendin Annelies op expediti e en slaagde er in om een nieuwe populati e van deze uiterst bedreigde schoonheid te ontdekken. Op hun zoektocht naar de kleurrijke strandloper stonden ze oog in oog met bruine beren, voeren ze tussen de Beluga’s en grijze walvissen, zagen ze 100.000en zeevogels en genoten ze van uitgestrekte rust en sti lte in niemandsland. Deze expediti e brengt je van het éne hoogtepunt naar het andere. Kortom, de eerste ARK-avond wordt terug een knaller van formaat.

Zaal onze Ark – Sint-Michielslaan 35, 8200 Sint-Michiels – aanvang 20u – inkom gratis.

Régy – Patrick K en David Billy

 

NIEUWE WEBSITE + LOGO

 

De nieuwe Lay-out van de website is aangemaakt en goedgekeurd! Tuur webmaster plaatst nu alle bijdragen over. Nog een klein beetje geduld en we zitten in één volledig nieuw kleedje. Marc N + team alvast bedankt voor de inzet !

Frank en het ganse Mergus Team

P.S. graag naar wekelijkse gewoonte ook de blikvangers en bijhorende foto’s op onze www.mergus.be bekijken. Onze Machteld levert zoals steeds prachtig en uniek werk

p.s. en voor mijn bestuursleden – volgende week woensdag Mergus vergadering – agenda volgt zoals steeds zondagavond.

p.s. proficiat aan Patrick K  die als enige het goede antwoord kon geven aan op de quiz vraag  in het weeknieuws op de www.mergus.be: inderdaad kerkje van Bazinghen in de vallei van de Slack!