BLIKVANGERS van 17-10 tot en met 23-10-2016

Machteld Kaesemans

2016-10-25 Humes Bladkoning Eric Van Colenberghe

Humes Bladkoning  /  Eric Van Colenberghe.

 

 

Het zoeken en vinden van die paar ultieme, uiterst zeldzame vogeltjes is deze week meer dan ooit op gang gekomen. Honderdachtentachtig waarnemers  struinden vooral de bosjes aan de kust af op zoek naar die twitch die op hun lijst nog ontbrak. Zo vond men verscheidene zeldzame vogels van het geslacht “Phylloscopus” of boszangers zoals Humes bladkoning, bladkoning, Pallas’boszanger, Siberische tjiftjaf enz. Dit is weliswaar een moeilijke zoektocht waar roep en vederkleed gecombineerd moeten worden.

 

Zo vond men ook een witkopgors v, die echter nog niet beoordeeld en behandeld is voor goedkeuring bij het BRBC…wij wachten af!!!!

 

Verder wil ik nog sneeuwgans, een overvliegende pestvogel, roek, grote- en kleine barmsijs, sperwergrasmus, geelgors en ijsgors vermelden. Vergeet de zeevogels niet zoals de jagers, meeuwen, sternen en stormvogels.

In de bijhorende lijst vinden jullie 58 zeldzame tot zeer zeldzame vogels die deze week gespot werden.

 

Tot de volgende,

Machteld.

 

 

Bladkoning  /  Pallas’ Boszanger  /  Siberische Tjiftjaf  /  Tjiftjaf  

 

2016-10-25 Bladkoning Johan Buckens 2016-10-25 Pallas'boszanger Johan Buckens

2016-10-25 Siberische Tjiftjaf Johan Buckens 2016-10-25 Tjiftjaf Filip De Ruwe

© 1/2/3 Johan Buckens    /    4 Filip De Ruwe

 

 

WAARNEMERS:

Alain Baccaert, Anna Schneider, Annelies Jacobs , Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Augustijns, Bastiaan De Ketelaere, Bernard Collet, Bert Kindermans, Björn Deduytsche, Catherine Priem, Christophe Jacobs, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Danny Vdk., Dany Depauw, David Botteldoorn, Devos Johan, Dirk Werbrouck, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Dries Van De Loock, Emile Kimman, Emmanuel Crul, Erik Van Bogaert, Erwin Collaerts, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Franky Beidts, Fre D B , Freddy Rogiers, Frédéric Vanhove, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gerald Driessens, Gerin Pascale, Gerry Heyrman, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Ooms, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Hubert Brandt, I. Robbe, Ivan Hermans, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan De Wit, Jan Rottiers, Jan Swimberghe, Jan Vanwynsberghe, Jan Versigghel, Jean-Pierre R., Jeroen Vanheuverswyn, J-F Meersman, Jimmy Oostvogels, Jo Seynaeve, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Colman, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johannes Jansen, John Maréchal, Jonas Ghyselen, Joost Meulemans, Joris Elst, Joris Everaert, Jos Simons, Jurgen Dewolf, Kenny Hessel, Koen, Koen De Smet, Koen Decock, Kris Van Den Abeele, Kris Van Scharen, Kristof Van Asten, Kurt Boux, Kurt Van Damme, L Feys, Lander Kestemont, Lebrun Raphael, Leo Declercq, Lieven De Temmerman , Loly Pierre, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Lens, Luc Lippens, Luc Teugels, Luc Vereecken, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marie-Christine Depuydt, Marleen Scevenels, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martin Borsboom, Matthieu Fabry, Maurice Meunier, Michael Deryckere, Michel Louette, Mike Vandeperre, Mireille Henry, Mylle Johnny, Nathalie Picard, Nick Vanclooster, Niels Goulem, Nils Bouillard, Noël Vervaecke, Norbert Willaert, Olivier Majkowski, Olivier Vergucht, Olivier Wallez, Pascal Heymans, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Peter Adriaens, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pierre Tavernier, Raf Drijvers, Raphaël Thunus, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robin Vermylen , Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sabine Krings, Sacha D’hoop, Sam Dewanckele, Simon Feys, Simon Vandepitte, Starling Reizen, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan en Friedel Depover, Stein Vermeersch, Stephen Boddington, Steven Keteleer, Stijn Baeten, Stocman François, Sven Dhuyvetter, Tom Goossens, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Van Colenberghe Eric, Vandeputte Christian, Verduystert J.P, Vincent Dufour, Virginie Sonon, Viviane Lootens, Wannes Bos, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Van Den Bossche, Wim Van Sompel, Wim Veraghtert, Wout De Rouck, Wout Opdekamp, Wouter Faveyts, Wouter Van Gasse, Yves Decneudt, Yves Verstraeten.

 

 

Witkopgors V.

 

2016-10-25 Witkopgors Johan Buckens

© Johan Buckens

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Geelgors    /    IJsgors

 

2016-10-25 Geelgors Marc Nollet 2016-10-25 IJsgors Johan Buckens

© Marc Nollet    /    Johan Buckens

 

 

VOGELLIJST:

 

Sneeuwgans

Middelste zaagbek

Roodkeelduiker

Geoorde fuut

Noordse stormvogel

Grauwe pijlstormvogel

Lepelaar

Roerdomp

Kwak

Koereiger

Grote zilverreiger

Jan-van-gent

Rode wouw

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Paarse strandloper

Pontische meeuw

Geelpootmeeuw

Noordse stern

Grote stern

Grote jager

Middelste jager

Kleine jager

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Roek

Pestvogel

Baardman

Boomleeuwerik

Strandleeuwerik

Cetti’s zanger

Pallas’ boszanger

Siberische tjiftjaf

Humes bladkoning

Bladkoning

Braamsluiper

Sperwergrasmus

Gekraagde roodstaart

Grote pieper

Boompieper

Roodkeelpieper

Waterpieper

Rouwkwikstaart

Europese kanarie

Grote barmsijs

Kleine barmsijs

Barmsijs onbekend

Kruisbek

Goudvink

Geelgors

Witkopgors

IJsgors

 

 

Grote en Kleine Barmsijs

 

2016-10-25 Grote Barmsijs Jonas Ghyselen 2016-10-25 Kleine Barmsijs Filip De Ruwe

© Jonas Ghyselen    /    Filip De Ruwe

 

Machteld Kaesemans  25/10/2016