Gekleurringde Grote Zilverreiger

Wim Jans

2015-12-15 Grote Zilverreiger Patrick Keirsebilck

 

 

 

 

 

 

Op  26/11/2016 nam ik een Grote Zilverreiger met kleurringen waar in het Varsenare-Tuinbouwgebied om 15:46 u. De vogel droeg de volgende combinatie: links: geel-wit , rechts: geel-lichtgroen met daaronder de metalen ring(CA 79410) . Deze combinatie kun je uiteraard niet aflezen maar werd me medegedeeld door de coördinator. Kleurencombinaties worden altijd van boven naar onder afgelezen. Deze Grote Zilverreiger werd als jong geringd op het nest in Lac de Grand Lieu (Loire Atlantique) op 25/05/2014. Dat meer ligt op ongeveer 14 km van Nantes. De vogel werd nog één keer waargenomen namelijk op 26/06/2104 in het ons welbekende Parc du Marquenterre.
Informatie over de Grote Zilverreigers met kleurringen vindt je op http://www.cr-birding.org/node/430. Er worden jaarlijks 40 tot 70 Grote Zilverreigers voorzien van kleurringen. Aan elke poot worden verschillende kleuren gebruikt en de metalen ring wordt aan de rechterpoot aangebracht. Gelukkig dragen de ringen geen codes.

De coördinator is Loic Marion: loic.marion@univ-rennes1.fr

Nu maar uitkijken naar Grote Zilverreigers met kleurringen.

Wim Jans

Foto: mediattheek Mergus