BLIKVANGERS van 24-10 tot en met 30-10-2016

Machteld Kaesemans

 

2016-11-01 Blauwstaart Jonas Ghyselen

© Blauwstaart  /  Jonas Ghyselen.

 

Het schot in de roos was de ontdekking van een BLAUWSTAART in Zeebrugge door Jonas Ghyselen … proficiat! Het is reeds geleden van oktober 2009 dat dit vogeltje hier gezien werd. Niet minder dan 50 waarnemers kwamen ter plaatse, de volgende dag was hij al verdwenen.

 

In het totaal gaven 209 vogelspotters  hun waarnemingen door…dit is het hoogste aantal sinds ik de blikvangers maak! Er werd opnieuw heel wat gezien zoals: bruine boszanger, Siberische tjiftjaf, Humes bladkoning, witkopgors, gekraagde roodstaart, zwarte roodstaart, Europese kanarie, frater, rouwkwikstaart en zoveel meer … maar nog steeds geen bergheggenmus.

 

Nieuw voor deze week zijn grote zaagbek, nonnetje, kleine zwaan. Opnieuw werd er een vrouwtje middelste zaagbek gespot en 2 klapeksters.

 

De velduilen staan zoals elke najaar en winter in de kijker en worden (te) druk gefotografeerd, ook een foto van een prachtige ransuil is niet te versmaden!

 

Geniet van al dit moois en tot de volgende.

 

Machteld.

 

 

Blauwstaart  /  Gekraagde Roodstaart  /  Zwarte Roodstaart  /  Europese Kanarie

 

2016-11-01 Blauwstaart1 Jonas Ghyselen 2016-11-01 Gekraagde Roodstaart Eric Van Colenberghe2016-11-01 Zwarte Roodstaart Marc Nollet 2016-11-01 Europese Kanarie Wim Deloddere

© Jonas Ghyselen  /  Eric Van Colenberghe  /  Marc Nollet  /  Wim Deloddere

 

 

WAARNEMERS:

Alain Boeckx, Alain Malengreau, Albert Neyt, André Delier, Anna Schneider, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Baetsle Rudi, Bart Mortier, Bart Vantorre, Bastiaan De Ketelaere, Ben Steeman, Carlos Steeman, Catherine Priem, Chris Melis, Chris Steeman, Christine Delrue, Damien Gregoire, Dan Slootmaekers, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Deseure Noel, Devos Johan, Dieter Coelembier, Dokus Arys, Dries Candaele, Eddy Scheinpflug, Eef Thoen, Elias Tibax, Elie Coremans, Elisabeth Fraeyman, Emile Kimman, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Etienne, Erwin Derous, Fabien Ruysschaert, Filip De Ruwe, Filip Vandeputte, Fonny Schoeters, Fons De Wispelaere, François Hardy Fh, Frank De Scheemaeker, Frank Van Oost, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Fre D B , Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Frederik Fluyt, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Gauthier Deschamps, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Gerry Heyrman, Gilbert Smet , Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Gwenaelle Vandendriessche, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Harry De Kinder, Heneau Olivier, Henk Alards, Henk Loobuyck, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Isabelle Bossuyt, Ivan De Wispelaere, Iwan Lewylle, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan Celis, Jan De Vos, Jan Swimberghe, Jan Vanwynsberghe, Jean Pieters, Jean-Sébastien Rousseau-Piot, Jef De Clerck, J-F Meersman, Jo Seynaeve, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Joris Elst, Jos Rutten, Jp Valentin, Jurgen Dewolf, K. Van Parys , Karel Boey, Katrien Doggen, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Vandepitte, Kurt Boux, Kurt Van Damme, Lars Reychler, Leo Declercq, Lieven De Temmerman , Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Lippens, Luc Verhelst, Maarten Schurmans, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Deknock, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martin D, Michel Marchyllie, Miguel Demeulemeester, Mike Vandeperre, Nathalie Picard, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Nils Bouillard, Noé Christiaen, Noé Terorde, Noël Vervaecke, Olivier Dupont, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Peter Depodt, Peter Peeters, Peter Tibax, Pierre Blockx, Pieter-Jan Alles, Reinhardt Strubbe, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robin Vermylen , Robrecht Debbaut, Roger Goegebeur, Roland Bultinck, Romain Deloof, Ruben Recour, Ruben Saey, Rudy Deplae, Rudy Lenaerts, Rudy Maex, Sam Dewanckele, Sebastien Crahay, Serge Allein, Silas Morreeuw, Simon Feys, Simon Vyncke, Sophie Philtjens, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan en Friedel Depover, Stefan Keereman, Stein Vermeersch, Steven D’haese, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stijn Vansteenbrugge, Stocman François, Sven Dhuyvetter, Thibault Snauwaert, Tiemen De Smedt, Tom Goossens, Tony Parmentier , Toon Spanhove, Urbain Ureel, Vandenbulcke Stéphane, Vandeputte Christian, Vandierendonck Dirk, Verduystert J.P, Véronique Daems, Viktor Beeldens, Vincent Dufour, Vincent Van Heghe, Virginie Sonon, Wannes Bos, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Debruyne, Wim Declercq, Wim Van Eyken, Wout De Rouck, Wouter Van Gasse, Wouter Van Gompel, Yann Coatanéa, Yolan Bosteels, Yves Decneudt, Yves G., Yves Verstraeten.

 

 

Klapekster

 

2016-11-01 Klapekster Johan Buckens

© Johan Buckens

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Grote Zaagbek v.  /  Middelste Zaagbek v.  /  Nonnetje v.  /  Kleine Zwaan

 

2016-11-02 Grote Zaagbek Geert De Clercq 2016-11-02 Middelste Zaagbek v. Geert Vanhulle

 

2016-11-01 Nonnetje Filip De Ruwe 2016-11-01 Kleine Zwaan Marnix Vyncke

© Geert De Clercq  /  Geert Vanhulle  /  Filip De Ruwe  /  Marnix Vyncke

 

 

VOGELLIJST:

 

Kwartel

Kleine zwaan

Nonnetje

Grote zaagbek

Middelste zaagbek

Roodkeelduiker

Geoorde fuut

Lepelaar

Roerdomp

Koereiger

Grote zilverreiger

Jan-van-gent

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Havik

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Bosruiter

Pontische meeuw

Geelpootmeeuw

Grote stern

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Klapekster

Roek

Baardman

Kuifleeuwerik

Boomleeuwerik

Strandleeuwerik

Cetti’s zanger

Bruine boszanger

Siberische tjiftjaf

Humes bladkoning

Bladkoning

Sperwergrasmus

Blauwstaart

Gekraagde roodstaart

Grote pieper

Waterpieper

Rouwkwikstaart

Europese kanarie

Kleine barmsijs

Barmsijs onbekend

Frater

Kruisbek

Goudvink

Geelgors

Witkopgors

IJsgors

Sneeuwgors

 

 

Velduil    /    Ransuil

 

2016-11-01 Velduil Patrick Keirsebilck 2016-11-02 Ransuil Marc Nollet

© Patrick Keirsebilck    /    Marc Nollet

 

Machteld Kaesemans    31/10/2016