BLIKVANGERS van 14-11 tot en met 20-11-2016

Machteld Kaesemans

 

2016-11-22 Rosse Franjepoot Filip De Ruwe

© Rosse Franjepoot  /  Filip De Ruwe.

 

Deze week werden we geplaagd door veel regen en wind wat zeker zijn weerslag had op de waarnemingen. Toch waren er nog 143 vogelspotters die hun vondsten plaatsten op Mergus!!!

 

De voornaamste nieuwigheden waren: topper, rosse franjepoot, ruigpootbuizerd en een grijze wouw, spijtig genoeg zonder foto’s. Tot hiertoe werd de grijze wouw, volgens het BRBC slechts éénmaal gezien in West-Vlaanderen namelijk in Lichtervelde in 2013.

 

Verder kon men opnieuw genieten van de 2 ijseenden aan Roksem Put, een paar roerdompen, meerdere jan-van-genten, Siberische tjiftjaf, bladkoning, sperwergrasmus, drieteenstrandloper, bonte strandloper en zoveel meer.

 

Wat droger weer zou ons wel bekoren, tegen eind deze week wordt dit voorspeld dus….allen naar buiten , naar de natuur!

 

Groeten,

Machteld.

 

 

Roerdomp  /  Jan-van-gent  /  Topper  /  IJseenden

 

2016-11-22 Roerdomp Ollie Vergucht

© Ollie Vergucht

 

2016-11-22 Jan van gent Marc Nollet

© Marc Nollet

 

2016-11-22 Topper Maurice Le Comte 2016-11-22 ijseend Yves Baptiste

© Maurice Le Comte    /    Yves Baptiste

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, André Delier, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, B M W, Bart Van Thuyne, Benny De Witte, Carl Van Den Broeck, Catherine Priem, Christine DelrueClaes Victor, Cyr Mestdagh, Danny Claeysier, Dany Depauw, Dany Salembier, Dieren Onder De Wielen, Dirk Anseeuw, Dominique, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Etienne Vanaelst, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Lakiere, Geert Vanhulle, Gilles Bavay, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Ooms, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Hubert Brandt, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jaap Denee, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jean-François Meersman, Jo Seynaeve, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Debuck, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jonathan Meire, Joost Meulemans, Jp Valentin, Karel Boey, Karel Tack, Karim Neirynck, Kathleen Goderis, Kenny Hessel, Koen Baute, Kris Decleer, Kris Lesage, Kris Van Scharen, Kris Vancouillie, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lieven De Temmerman , Louis Bostyn, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Lippens, Luc Verhelst, Maarten Goessaert, Machteld Kaesemans, Marc Deknock, Marc Detollenaere, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Michel Louette, Mylle Johnny, Noël Vervaecke, Pascal Heymans, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Dawagne, Paul Decuypere, Paul Matthys, Paul Vervaet, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Robbe Cool, Robert Gysbertsen, Robin Vermylen , Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sacha D’hoop, Sebastien Crahay, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stein Vermeersch, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Leestmans, Tony Parmentier , Urbain Ureel, Valérie Goethals , Verduystert J.P, Wannes Bos, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Van Sompel, Wim Veraghtert, Yolan Bosteels, Yves Decneudt.

 

 

Ruigpootbuizerd

 

2016-11-22 Ruigpootbuizerd Johan Buckens

Johan Buckens

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Drieteenstrandloper   /   Bonte Strandloper

 

2016-11-22 Drieteenstrandloper Herman Blockx 2016-11-22 Bonte strandloper Herman Blockx

© Herman Blockx

 

 

VOGELLIJST:

 

Kleine zwaan

Topper

IJseend

Grote zaagbek

Geoorde fuut

Roerdomp

Koereiger

Grote zilverreiger

Jan-van-gent

Kuifaalscholver

Grijze wouw

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Havik

Ruigpootbuizerd

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Paarse strandloper

Rosse franjepoot

Bosuil

Velduil

Zwarte specht

Roek

Boomleeuwerik

Cetti’s zanger

Siberische tjiftjaf

Bladkoning

Sperwergrasmus

Roodkeelpieper

Waterpieper

Grote barmsijs

Frater

Goudvink

Sneeuwgors

 

 

Siberische Tjiftjaf

 

2016-11-22 Siberische Tjiftjaf1 Johan Buckens

© Johan Buckens

.

Machteld Kaesemans  22/11/2016