WEEKNIEUWS 2016/47: ARK AVOND – VOORDRACHTEN – KLEINE ZWANEN – EXCURSIE – AGENDA

Frank De Scheemaeker

 
P1010856

NBO NATUURPUNT VOGELWERKGROEP

 

WEEKNIEUWS 2016/47: ARK AVOND – VOORDRACHTEN – KLEINE ZWANEN – EXCURSIE – AGENDA

 

ARKAVOND

 

Mogen we jullie allen uitnodigen nu morgen donderdag 24 november op de tweede Ark Avond van het winter halfjaar 2016-2017 – Den Djoni – Alias Johan Staelens met een uniek tweeluik: vogels in California en Costa Rica. Ingang gratis – 20u –  Sint-Michielslaan 35, 8200 Sint-Michiels. Iedereen welkom

 

NOG INTERESSANTE natuur  VOORDRACHTEN (zie ook de Spille)

 

Vrijdag 25.11; kriskras door Europa –  20u in de Braambeier Loppemstraat 14a te Zedelgem door Erwin Derous en Peter Watthy (NP Zedelgem)

Vrijdag 25.11; filmavond Jordanië –  20u zaal Swaenenburg Cathilleweg 38 Stalhille (NP Jabbeke)

Maandag  28.11: kleine zwanen – uniek project – deze voordracht moet je gezien hebben

In naam van Natuurpunt Blankenberge nodig ik Vogelwerkgroep Mergus van harte uit op de presentatie over de WWT-expeditie “Flight of the Swans”. Deze gaat door volgende week maandag 28 november 2016 vanaf 20u in Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder (Kuiperscheeweg 20, Blankenberge).         Frank gaat daar zeker naar toe – diegenen die willen carpoolen – kunnen samenkomen met Frank om 19u40 aan de gekende randparking – Haven Brugge tov het politiehuis of zelf naar Bl’berge rijden als de randparking te ver om is.

 

FIETS EXCURSIE ZONDAG 27 NOVEMBER  NAAR DE OPEN KIJKHUT  VOORMIDDAG IN DAMME

 

Twee mogelijkheden (handig: rijkklare fiets – muts – handschoenen – telescoop – waterdicht schoeisel, verrekijker, enz…)

  • voor de vroege vogels – die van de unieke sfeer van het ontwaken van de polder eens  willen proeven  – afspraak om 07u 30 aan het begin van de Damse Vaart – kant Massive – dan zijn we mooi op tijd om de Kleine en Grote Zilverreigers te zien uitvliegen van de slaapplaats Fort Beieren en te genieten van ontwakende Wulpen ,Smienten, Kol en Kleine Rietganzen, enz  .. daarna fietsen we door kleine polderbaantjes richting Damme – waar we om 09u30 een lekkere koffie drinken in de bakkerij langs de Damse Vaart en om 10u de Stadswallen West bezoeken – die uitzonderlijk deze morgen voor het publiek opengesteld zijn……en er zitten werkelijk duizenden vogels!
  • Voor de minder vroege vogels – die kunnen om 10u aansluiten bij ons aan de ingang van het reservaat en samen met ons om halftwaalf dan weer richting Brugge fietsen

 

MACHTELD VERJAARDAG

Het ganse Mergus Team wenst Machteld op maandag 28 november een gelukkig verjaardag! Ook jullie kunnen haar maandag gelukkige verjaardag wensen via een mailtje naar macheld.kaesemans@skynet.be. Haar gezondheid is niet optimaal voor het ogenblik – dus een mail zal haar plezier doen.

 

TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN – PLAATS NU AL IN JE AGENDA

 

3-4 DECEMBER – OPTIEKBEURS – SIGHTS OF NATURE – JABBEKE – ROKSEMPUT

09 DECEMBER ZWALUWEN VOORDRACHT

Op vrijdagavond 09 december een niet te missen voordracht over het wel en wee van de Huiszwaluw in West-Vlaanderen en onze regio door Patrick Claeys. Vormingsplus Sint-Pieters. Deuren open 19u30, aanvang 20u.

10 DECEMBER MET MERGUS NAAR HET ZWIN – met 62  deelnemers volkomen volzet – de inschrijvingen overtroffen onze verwachtingen – en dat doet altijd deugd!

Een prettige week nog gewenst

Frank en het ganse Mergus Team

PS belangrijke aanvulling Zilverreigerteling 12 november – Johan Claeysier meldt nog 9 vogels in de Twaalfhoek te Oedelem – op voorverzamelplaats nabij de gekende slaapplaats aldaar. Knap