Aalscholvertelling 12/11/2016

Wim Jans

 

2016-07-26 Aalscholver Marc De Ceuninck

Het heeft even geduurd voor ik alle resultaten had. Nu het zo ver is, wordt het tijd om ze te publiceren. De Blauwe Toren was goed voor 46 vogels. Luc De Cat telde 135 aalscholvers in het Vloethemveld. Marc Deceuninck bezocht de Golf en de Zandberghoeve, respectievelijk goed voor 9 en 34 Aalscholvers. Emmanuel Crul was van dienst in Damme en aan de Syphons kwamen 65 vogels slapen , het Fort Sint-Donaas was een slaapplaats voor 25 vogels. Zoals gewoonlijk telde Rudi Vantorre de kanalen aan de noordkant van de  Achterhaven en dit leverde het meeste Aalscholvers op namelijk 187. De Expresswegput , geteld door Nicholas Endriatis was goed voor 19 Aalscholvers. Gabriël Wieme had 26 Aalscholvers aan de Misériebocht. In het totaal 546 Aalscholvers. Geen slecht resultaat maar toch niet uitzonderlijk. De laatste jaren stijgen de aantallen toch niet meer. Blijkbaar is er een stabilisatie van de aantallen opgetreden.

Wim Jans