BLIKVANGERS van 10-03 tot en met 16-03-2014

Machteld Kaesemans

 Blauwborst  /  Herman Blockx.

 

In de blikvangers van deze week gaat de aandacht vooral naar de kleinere vogels, ook naar grutto en kemphaan die zeer talrijk aanwezig waren aan Weiden Pompje. Deze steltlopers trokken reeds door naar hun broedgebieden.

 

Een eerste blauwborst en paapje werden gesignaleerd. Een boerenzwaluw was ook van de partij, let wel op “één zwaluw maakt de lente niet”! De zang van de aangekomen tjiftjafs en van een overwinterende cetti’s zanger deden ons toch hopen, want van het weer mochten we zeker niet klagen.

 

Veel baardmannetjes werden gespot, een schaarse grote pieper en een paar waterpiepers zaten in de Achterhaven, Uitkerke en Assebroekse Meersen.

 

Bij de grotere vogels noteerden we ook nog veel leuks, bekijk daarom grondig de ganse lijst.

 

 

 Grutto    /    Kemphaan

 

Marc Nollet    /    Ruben Saey

.

 

 

WAARNEMERS:

 

Albert Neyt, Annick Vercaemer, Arnout Zwaenepoel, Bart Mortier, Benedict De Laender, Bert Kindermans, C. Olivier – JP. Gillain, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Chris Melis, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Dany Salembier, Devos Johan, Diane Muraille, Dirk Anseeuw, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Edward Debbaut, Emmanuel Crul, Erwin Derous, Fabien Ryckebosch, Ferdi Verleysen, Fonny Schoeters, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Goethals Valérie, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Vansteenbrugge, Henk Loobuyck, Hilbran Verstraete, Hilde Fontier, Ivan Hermans, J Vanryckeghem, J.P. Provoost, Jaap. Poortvliet., Jan Baert, Jan D’hondt, Jan Pauwels, Jan van Eeckhout, Jasper Louette, Jasper Mussche, Jean-Pierre R., Jef Van de Water, Jens V, Jeroen Vanheuverswyn, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Johannes Jansen, Jonathan Meire, Jürgen de Witte, Karina Samyn, Kenny Hessel, Kris De Wit, L Feys, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Lippens, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martin Daniel, Michael Deryckere, Michel Louette, Michel Peero, Miguel Depoortere, Noël  Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Verbeke, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Paul Maertens, Paul Matthys, Paul Van Gestel , Peter Adriaens, Philippe Deprez, Pierre Lambelin, Pierre Tavernier, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Rieneke Vanhulle, Rik Vande Kerchove, Robrecht Debbaut, Roland Bultinck, Roland François, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sebastiaan Hanoulle, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Stijn Borny, Sven Maly, Tiemen De Smedt, Tom Derutter, Tom Vermeulen, Van Colenberghe Eric, Vandeputte Christian, Verduystert J.P., Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels


.

Boerenzwaluw

 

Rik De Jaegher

 

 Baardman

 

Daniël Wybo

.

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Tjiftjaf  /  Cetti’s Zanger  /  Paapje  /  Blauwborst

 

 

 Johan Buckens  /  Benny Cottele  /  Marnix Vyncke

 

 

Roodhalsgans: Uitkerke Weiden, Achterhaven, Kleyne Vlakte.

Rosse Stekelstaart: Roksem Put.

Kuifduiker: Achterhaven.

Geoorde Fuut: Roksem Put.

Lepelaar: Uitkerke, Heist.

Roerdomp: Schorrenweiden, Weiden Pompje, Achterhaven.

Grote Zilverreiger: ZIE LINK.

Kuifaalscholver: Achterhaven.

Bruine Kiekendief: Weiden Pompje.

Blauwe Kiekendief: Weiden Noordede.

Havik: Zedelgem

Slechtvalk: ZIE LINK.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Achterhaven, St. Michiels.

Bokje: Assebroek.

IJslandse Grutto: Weiden pompje, Achterhaven.

Geelpootmeeuw: Lage Moere, Roksem Put.

Oehoe: Brugge Centrum.

Kerkuil: Jabbeke (verkeersslachtoffer).

Bosuil: Merkenveld, Kasteel van Calloen.

Velduil: Uitkerke Weiden.

Middelste Bonte Specht: Kasteel De Mare.

Kleine Bonte Specht: Zedelgem, Torhout, Beernem.

Zwarte Specht: Vloethemveld, Beisbroek, Bulskampveld.

Baardman: Achterhaven, Uitkerke, Moerbrugge.

Cetti’s Zanger: Achterhaven.

Blauwborst: Achterhaven, Oostkerke.

Paapje: Het Zwin.

Grote Pieper: Achterhaven.

Waterpieper: Uitkerke, Assebroek.

Rouwkwikstaart: Kleyne Vlakte,Pompje, Uitkerke.

Barmsijs spec.: Achterhaven, Vloethemveld.

Frater: Het Zwin.

Goudvink: Warandeputten.

IJsgors: Het Zwin.

 

 

Grote Pieper    /    Waterpieper

 

Johan Buckens    /    Jan Baert

 

Machteld Kaesemans  18-03-2014