MERGUS WEEKNIEUWS 2015/19

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

 

Genieten jullie mee van de  wedervaren van onze twaalfkoppige Mergus ploeg op exclusieve Mergus – Starling Vogelreis in Bulgarije. Reeds drie prachtige verslagen op www.mergus.be. Het is gewoon fantastisch wat die mannen daar aan het zien zijn! Jullie kunnen volgend jaar ook mee hoor! Machteld bedankt!

 

Nieuws van het thuisfront: Paul M, Guido O en Jo D – onze Slechtvalken opvolgers – melden dat drie gezonde pulli  vorige week uit het ei gekipt zijn in onze Mergus nest bak op de O.l.v-Toren  en de beste zorgen krijgen van mama en papa Slechtvalk. Wordt vervolgd. Weten jullie op andere plaatsen ook Slechtvalken broeden (Damme? Blankenberge? Havengebied Zeebrugge? Of ??? geef het door aan Frank a.u.b.

 

Nu vrijdagavond  08 mei plant diezelfde Frank een avondexcursie naar het Insteekdok Zuid en omliggende opgespoten terreinen om er broedvogelkolonies van Oeverzwaluwen, meeuwen en sternen te zoeken! Iedereen welkom om 19u aan de gekende randparking Haven Brugge of vijf minuutjes erna aan de Roeiclub Herdersbrug. Ook voor beginnende vogelaars!

 

Zondag a.s. 10 mei is iedereen welkom op Damme Puur Natuur van 10u tot 17u (opvolger Lammetjes dag). Alle activiteiten vinden plaats op het weiland naast de Parking Zuid langs de Damse vaart. We hebben er ook een prachtige Mergus stand die afwisselend wordt bemand door Pieter Maenhout, Joris VD, Wim J en Tine Devroye. Ook Frank is de ganse dag in de buurt en neemt deel aan de vroeg morgen excursie – jullie ook?  Alle info en het prachtige programma op www.natuurpuntdamme.be  Warm aanbevolen en een unieke kans om kennis te maken met de unieke Damse natuur!

 

Jan Swimberghe, Wim Jans en de ganse Mergus steunen de grootse nestkasten actie van Stad Brugge – jullie horen er  nog van!

 

Tot slot nog een warme oproep van Tine:

 

Hieronder heb ik een petitie tegen de doding van wilde vogels op Cyprus,

Mischien kan je hem ook eens ronddelen?   Bedankt en tot zondag 🙂

Tine Devroye

https://www.change.org/p/enforce-the-law-on-bird-slaughter-in-cyprus?recruiter=16464050&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-lg-no_src-custom_msg&fb_ref=Default

 

En natuurlijk niet vergeten straks naar Machteld haar unieke blikvangers te kijken en de waarnemingen op te volgen zowel op waarnemingen.be als op trektellen.be. Wisten jullie dat onze trektelpost in de Fonteintjes zo goed als dagelijks bemand geweest is dit voorjaar………maar dat de echte doortrek nog moet beginnen. Het koude april weer zorgde voor een zeer grote aankomst achterstand. We zijn benieuwd naar de volgende dagen.

 

Tot in het weekend?!

 

Frank