MET MERGUS EN STARLING NAAR GEORGIE : Dag 10

Machteld Kaesemans

2015-09-28 Sterrenhemel

 

Onder een prachtige sterrenhemel gingen ze om 6.00 u. op zoek naar de Aziatische steenpatrijs. Na ongeveer een uurtje zagen ze een 10 tal vogels voor hen opvliegen. Ze noteerden ook beflijster en ringmus als nieuwelingen voor de lijst.

 

 

2015-09-28 Aziatische Steenpatrijs Rik Clicque

 

 

Na een stevig ontbijt vertrokken ze op weg naar de meren en steppen van Ninotsminda. In deze prachtige omgeving konden ze ooievaars, kroeskoppelikanen e.a. mogelijks vinden, benieuwd wat de namiddag zou brengen !!!

 

 

2015-09-28 Gevlekte bunzing Billy

 

Na het middageten gingen ze op zoek naar de groene fitis, maar alleen een Kaukasische bergtjiftjaf liet zich verschalken. Plots vluchtte een klein zoogdiertje voor de wielen van de auto de steppe in. Na wat zoekwerk werd het teruggevonden en gedetermineerd als een GEVLEKTE BUNZING…een topwaarneming naar Europese normen !!! Billy maakte zo waar van enthousiasme een  vreugdedans.

 

 

2015-09-28 Onweer 2015-09-28 Sfeerbeeld naar Ninotsminda

 

Nadien barstten enkele flinke onweders los en werden ze op deze reis voor het eerst kletsnat. Ze bezochten nog twee meren met duizenden en duizenden eenden.  Frank noemt dit “du jamais vu” Pijlstaart, krakeend, zeer veel slobeend, casarca en verder nog roerdomp en geoorde fuut werden genoteerd wat de vogellijst op 188 soorten bracht.

 

 

Meren Ninotsminda   /    Plaatselijke markt

 

2015-09-28 Meren Ninotsminda 2015-09-28 Plaatselijke markt

 

 

Het was opnieuw een zware, toch leuke dag. Ze kwamen vrij laat in het hotel aan en liggen nu alvast te snurken onder de dekens want Georgië loopt 2 uur voor.

 

 

2015-09-28 Johan en Billy

 

 

Tot morgen .

 

Machteld.

 

Foto’s : Frank,Billy, Rik Clique.