MERGUS WEEKNIEUWS 2016/6

Frank De Scheemaeker

2015-12-08 Kuifeend Marc De CeuninckHoys allen

 

MERGUS WEEKENDS

 

Alle 15 deelnemers beleefden een topweekend op Schouwen-Duiveland – met een lifer: Witkopgors en veel leuke soorten als Zwarte Zeekoet, Ijseend, Kleine Zwaan, Grote Zaagbek en veel stootvogels. Zie ook al een eerste voorproef verslagje op www.mergus.be  De trommel voor de Flevopolder raakt stilaan vol. Vergeet je niet in te schrijven bij buk@telenet.be. Alle details in de vorige Nieuwsbrief.

 

 

WATERVOGELTELLINGEN

 

Dit weekend de traditionele watervogeltellingen. Alle vaste tellers op post a.u.b. Er is ook de traditionele gezamenlijke excursie naar de Achterhaven –en dit op zondag 14 februari –  waar we in drie ploegen tellen. Iedereen welkom om 08u45 aan de Haven randparking t.o.v. het politiehuis. Terug ca 12u15. Laarzen, regenkledij, telescoop, handschoenen … breng het maar allemaal mee. Leiding: Paul M, FDS, Wim J, Stefaan A.

 

 

NIEUW MERGUS LOGO

 

Marc N fluisterde me in het oor dat er al twee prachtige ontwerpen binnenliepen. Doe ook jij een poging?! Alle info op de website en de vorige Nieuwsbrieven. Doen!

 

 

BROEDVOGEL VERGADERING

 

Graag uw deelname bevestigen voor de bijzonder interessante en leerrijke broedvogelvergadering volgende vrijdag 19 02 in de VLM lokalen. Zie  uitgebreide agenda in bijlage. Mijn excuses aan het bestuur van NP Brugge… had niet gezien dat er die avond hun  A.V. was… zal beter opletten de volgende keer.

 

JOHAN VAN DE PITTE

 

Ligt met gebroken scheen – en kuitbeen, 2 ribben en schouderblad op  kamer 206 in Lucas. Een bezoekje en of telefoontje zou hem echt deugd doen – 0479 36 12 10. Niet vergeten hé.

 

Een prettig weekend gewenst!

 

Zondag ben ik alvast paraat.

 

Mvg

 

Frank

 

Foto Marc De Ceuninck – archief Mergus