BLIKVANGERS van 23-05 tot en met 29-05-2016

Machteld Kaesemans

2016-05-31 Purperreiger Johan Buckens

Purperreiger  /  Johan Buckens.

 

De piekmomenten bij de vogeltrek  zijn voorbij, dus weinig nieuwe soorten deze week. Een late purperreiger vloog over de Uitkerkse Polder. De zwarte ooievaar in Vloethemveld was laatst te zien op 26/05 en werd  niet meer genoteerd.

 

De meeste vogels zijn aan het broeden of koesteren en beschermen heel zorgzaam hun jonge kroost.

 

Veel nieuwigheden vallen er niet te noteren, dus wil ik van enkele kleinere vogels het schitterend, kleurrijk kleed belichten. Zo vallen blauwborst, gekraagde roodstaart gezien tijdens de laatste woensdagavondwandeling, roodborsttapuit, putter, kruisbek, gele kwikstaart, vink e.a. op door hun prachtige tinten. Al deze vogels werden deze week genoteerd. Op een wandeling kan je met wat aandacht ook hiervan genieten!

 

Tot volgende week, we zien wel wat we dan kunnen brengen.

 

 

Zwarte Ooievaar

 

2016-05-31 Zwarte Ooievaar Wesly Poelman

Wesley Poelman

 

 

Ooievaar

 

2016-05-31 Ooievaar Emmanuel Crul

Emmanuel Crul

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Annelies Jacobs , Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Bart Deprez, Bastiaan De Ketelaere, Bert Kindermans, Bram D’hondt, Bruno Beyen, Buyst Marie Rose, Catherine Priem, Daan Dekeukeleire, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Dany Depauw, Davy Bosman, Devos Johan, Dominique Bauwens, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Halet, Eric Hermy, Erwin Derous, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Freddy Rogiers, Frederik Noppe, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Boelens, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Hilbran Verstraete, J Vanryckeghem, Jan Swimberghe, Jelle Quartier, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Joost Vandenberghe, Joris Elst, Karel Tack, Karina Samyn, Kim Aerts, Koen Baute, Kris Lesage, Kris Van Scharen, Kurt Van Damme, Laurette Hillaert, Leo Declercq, Lise Verhaeghe, Lowie Lams, Luc Creylman, Luc De Cat, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Van Keer, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Marc Van Daele, Marc Van De Sijpe, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martine Wauters, Michel Louette, Michiel S, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Nicolas Vanermen, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Philippe Deprez, Pieter Van Dorsselaer, Pieter Van Hauwaert, R. De Jaegher, Reinhardt Strubbe, Rik Van Looy, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Roland François, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, S. Snoeren, Sam Dewanckele, Sien Van Looveren, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Maly, Thaisa Wille, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Trio, Wouter Demey, Yves Hoebeke.

 

 

Blauwborst

 

2016-05-31 Blauwborst2 Marnix

Marnix Vyncke

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Gekraagde Roodstaart  /  Roodborsttapuit  /  Putter  /  Kruisbek.

 

2016-05-31 Gekraagde Roodstaart Johan Buckens 2016-05-31 Roodborsttapuit Marnix

 

2016-05-31 Putter Geert Vanhulle 2016-05-31 Kruisbek Filip De Ruwe

Johan Buckens  /  Marnix Vyncke  /  Geert Vanhulle  /  Filip De Ruwe.

 

 

VOGELLIJST:

 

Kwartel

Zomertaling

Geoorde fuut

Zwarte ooievaar

Lepelaar

Kwak

Purperreiger

Grote zilverreiger

Visarend

Wespendief

Rode wouw

Zwarte wouw

Bruine kiekendief

Havik

Slechtvalk

Waterral

Steltkluut

Strandplevier

Bosruiter

KLeine strandloper

Dwergstern

Grote stern

Zomertortel

Bosuil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Wielewaal

Boomleeuwerik

Cetti’s zanger

Sprinkhaanzanger

Braamsluiper

Blauwborst

Nachtegaal

Gekraagde roodstaart

Boompieper

Rouwkwikstaart

Kruisbek

Grauwe gors

 

 

Gele Kwikstaart     /     Vink

 

2016-05-31 Gele Kwikstaart Marnix Vyncke 2016-05-31 Vink Marc Nollet

Marnix Vyncke     /    Marc Nollet

 

Machteld Kaesemans   30/05/2016