MERGUS WEEKNIEUWS 2016/28: ZOMERGANZEN – LEPELBEKSTRANDLOPER – SIBERIE – MERGUS REIZEN – EDDY GADEYNE

Frank De Scheemaeker

L1210248

Boccage landschap – Licques – Noord – Frankrijk  – foto Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen

 

 

ZOMERGANZENTELLING

 

Dit weekend de achtste Zomerganzentelling. Een vijftig tal gebieden in onze regio mogen geteld worden en vonden allen vrij eenvoudig een teller. Iedereen die zich engageerde graag op post en de resultaten naar machteld.kaesemans@skynet.be doormailen aub.  Ze moeten immers – net als de stootvogels in januari – in een projectscherm op waarnemingen.be ingevoerd worden. En dat doet onze Machteld!  We houden één gemeenschappelijke excursie en dat op nu zaterdagavond  16 07 om 18u30 afspraak aan de gekende randparking Haven Brugge (tov Politiehuis) – carpooling – terug ca 22u30. We gaan natuurlijk ook uitgebreid aandacht besteden aan de eerste steltlopers op terugtrek, de reigerachtigen en wie weet Kwartel, Porseleinhoen,  ………Iedereen welkom!

 

 

LEPELBEKSTRANDLOPER – STARLING REIZEN MAROKKO – LESBOS

 

 

Jullie lazen het wellicht in de krant vandaag of vernamen het via mail/facebook/…onze David Billy Herman ontdekte tijdens een unieke Starling Expeditie met een vijftigtal andere ornithologen een nieuwe broedkolonie van de uiterst zeldzame Lepelbekstrandloper. Een sfeerverslag en mooie fotos via onderstaande link via de Nieuwsbrief van Starling  ontvangen. Ook wij Mergussers gaan met Starling op reis – Marokko en Lesbos  2017 – zie aankondiging op de www.mergus.be startpagina.

 

 

STARLING ONTDEKT LEPELBEKSTRANDLOPERS

Eén van de zeldzaamste vogels ter wereld!

Lees het volledige verhaal van de ontdekking op onze BLOG.

 

 

OOK ONZE DOMINIQUE WAS IN SIBERIE

 

 

Hij stuurde een al even onwaarschijnlijk mooi en interessant verslag door. Ik zat op het puntje van mijn stoel en las het in één ruk uit. Ik begon al onmiddellijk te dromen van een Mergus reis aldaar. Zie onderstaande link:

 

Attachment(s) from Dominique Verbelen | View attachments on the web

1 of 1 File(s)

russia’s ring of fire.docx

 

 

 

HUISZWALUWEN

 

 

De resultaten blijven binnenkomen – en deze keer een eerder positief aantalsverloop – joepie.

 

Aartrijke 9  (-2)

Zedelgem 7 (+6)

Stalhille : 73 (+7)

Jabbeke: 72 (-4)

Zuienkerke 16 (+4)

 

ONZE EDDY GADEYNE – nodigt ons opnieuw uit ….

 

op mijn niet te versmaden en onweerstaanbare ZWINBOSJES WANDELING  van aanstaande ZONDAG 17 JULI waar we elkaar ontmoeten en afspreken om 10:00h  aan de PARKING LANGS DE BRONLAAN KNOKKE HEIST  voor een heerlijke familiewandeling ook heb ik mijn nieuwe ROOFVOGELBOEK mee, om even voor te stellen en voor wie het bestelde… dit unieke natuurgebied biedt nog steeds een waaier van heerlijke soorten, vele vogels en de eerste echte zomerse vlindervluchten, heerlijke landschappen en biotopen BOVENDIEN VOLLEDIG GRATIS      ik ben graag weer uw trouwe gids van dienst…

 

 

Een prettig weekend en tot zaterdagavond in de Achterhaven?

 

Frank vz