MERGUS WEEKNIEUWS 2017/12: ARK AVOND – NACHT VAN DE STEENUIL – REISVERSLAG – MIDDELSTE BONTE SPECHT – WOENSDAGAVOND ACTIVITEITEN – SUBSIDIEREGLEMENT ZWALUWEN OOSTKAMP

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

 

ARK AVOND

 

Donderdag 23 maart  –  Morgen de laatste ARK avond van het bijna voorbije Winterhalfjaar met een unieke natuur/vogel fotoreportage uit vooral eigen regio van topfotograaf en Mergusser GEERT VANHULLE! Iedereen gratis welkom vanaf 20u in zaal ONZE ARK , St-Michielslaan 35, 8200 Sint-Michiels – een absolute aanrader!

 

 

NACHT VAN DE STEENUIL

 

 

Vrijdag 24 maart: Nacht van de Steenuil – in gans Vlaanderen gaat men genieten van de ondergaande zon en de roepende Steenuilen. Ook Mergus nodigt het Brugse publiek uit voor  een unieke wandeling doorheen de polders van Dudzele waar zich een tiental territoria bevinden.  We maken een prachtige lus vormige wandeling – ca 4 km  en starten om 19u30 aan de boerderij van Frank Vercruyce, Ronselarestraat 49, 8000 Koolkerke (ruime parking voor auto en fiets) en eindigen net voorbij Frank zijn huis in het polderbosje van Jan Swimberghe waar we alle deelnemers een drankje aanbieden. Graag inschrijven door een mailtje te sturen naar frank.descheemaeker@skynet.be en 5€ te storten op het gekende Mergus rekeningnummer BE  30 380 0084815 11 – SWIFT BBRUBEBB), p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met  vermelding ‘Nacht van de Steenuil’ . Deze bijdrage gaat integraal als steun naar de nationale Steenuilenwerkgroep. Zie ook

 

https://www.natuurpunt.be/pagina/nacht-van-de-steenuil

 

 

REISVERSLAG

 

Valerie G postte een uniek reisverslag over Corsica op onze vernieuwde www.mergus.be website. Meer dan het lezen waard!

 

MIDDELSTE BONTE SPECHT

 

Op meerdere plaatsen werden de afgelopen weken Middelste Bonte Spechten in de regio gemeld. De definitieve doorbraak van deze soort in de kustregio.?!

 

WOENSDAGAVOND ACTIVITEITEN

 

Ook dit jaar heeft Johan Van Heulebrouck een mooi woensdagavond programma in een gestoken. Zie bijlage en rubriek op onze website.

 

SUBSIDIE VOOR ZWALUWEN – NU OOK IN DE GEMEENTE OOSTKAMP

 

Patrick Keirsebilck mailde me zonet dat de gemeente Oostkamp als zevende gemeente van onze regio – een subsidie reglement voor Zwaluwen goedkeurde. EUREKA. Mergus werd aangeschreven om net als in de andere gemeenten als controleur op te treden. Patrick en Frank sturen straks een separate mail om kandidaten te vinden en meer details over de overeenkomst.

 

Een prettig weekend gewenst en tot morgen of vrijdag.

 

Mvg

 

Frank