Mergusreis naar Andalucia / Tarifa / Dag 5

Machteld Kaesemans


Opstaan met stormwind in Zuid-Spanje, niet het meest gedroomde scenario voor een vogelrijke dag
Ze hadden oostenwind gevraagd en oostenwind kregen ze. Zo een oostenwind dat verschillende telescopen tegen de grond gingen. Gelukkig zonder erg. Maar van trek kwam niet veel in huis. Op telpost Trafico een zwarte wouw, een bel vale gieren, een jagende slechtvalk en laag overvliegende en roepende bijeneters.

Bij de moerassen van Barbate de usual suspects, flamingo’s, audouins meeuwen en zeven grielen. Het was er rustig, nog bekomend van de hitte van gisteren.

Nu nog wat verder rijden en dan keerde hun geluk: een lifer…van de meeuwensoort nog wel, dunbekmeeuw tussen de kokmeeuwen. Ook een paar zwartkopmeeuwen, een reuzenstern, een visarend landend op een paaltje…. Blitz! 

 

Deze morgen wees een Zweedse birder hun de weg naar een juweel…ze rijden een eind, stoppen en na enkele minuten vinden ze het kleinood. Rustend op de grond naast een boom, het bekje open tegen de hitte, warme kleuren, geen schilder penseelde ooit zo iets mooi, een Moorse schat…. De Moorse nachtzwaluw. Ze worden er stil van. Dat was het dachten ze,. maar dit was zonder de Iberische klapekster, de duinpieper, de steppekiekendief en de steenuiltjes gerekend.

Maf dagje weer!!!

Foto’s: Frank, Valérie, Karina, Danny.

Machteld Kaesemans 13/09/2017