Mergusreis naar Andalucia / Tarifa / Dag 6

Machteld Kaesemans

Deze morgen was het windstil, wat een verschil met gisteren!

Maar toch geen zichtbare stootvogeltrek, dus besloten ze naar Laguna de Medina te trekken. De lage waterstand met veel slikrandjes leverden  veel steltlopers op zoals  alle plevieren, temminks- bonte- en krombekstrandloper. Nieuwe soorten waren ook kluut en kemphaan vandaag.  Een visarend zweefde over, een buidelmees riep. Een exotische verrassing was het Sint-Helenafazantje met zijn dik rood snaveltje. Eén fuut en één krooneend op een plas, 10 keer zo groot als de Hoge Dijken, leuke sfeer.

               

Na een welverdiend pintje of ijsje trokken we opnieuw naar La Janda, want daar is steeds iets leuks te beleven.

 Onmiddellijk kregen we 2 ralreigers in beeld, een ijsvogel flitst voorbij, opnieuw honderden koereigers en ooievaars in de lucht. Grauwe-en bruine kiek zijn algemeen, maar de kleine torenvalk Was zeker de meest algemene.

 Danny en Johan kregen hem ongeveer samen in het vizier: een adulte Spaanse keizerarend, majestueus rond ons heen cirkelend… kippenvel moment. Onze Moorse nachtzwaluw was eveneens paraat en een grijze wouw begeleidde ons naar de uitgang van dat unieke gebied. 

Zeker komen we hier ooit nog eens terug, zegt Frank

In het totaal staan er 148 soorten op de teller in deze reis, waaronder 21 soorten roofvogels…niet slecht!!!

Foto’s Karina, Frank, Marc N. en Yves Dekneudt

Machteld Kaesemans 14/09/2017.