Mergusreis naar Andalucia / Tarifa / dag 7

Machteld Kaesemans

Dit is de laatste dag van deze schitterende Mergusreis! Vandaag ging het richting Malaga, waar ze morgen om 09u55 vertrekken naar Oostende en landen om 12u55. Deze avond overnachten ze in Hotel Malaga Picasso in Malaga.

Vandaag werd er wel nog druk “gevogeld”. Op de terugweg hielden ze halt rond Punta Carnero met zicht op Gibraltar.

Ze spotten zwarte wouw, dwerg- en slangenarend op trek, Kuhls pijlstormvogel, Jan-van-Gent en veel grote sterns over zee. Het klein brandkruid dikkopje was de topvlinder en de lachstern de topvogel die ze te zien kregen!

Zoals je reeds zag op dag 2 specialiseerde Frank zich in Mango’s wat hij nogmaals bewees deze middag!!!

Deze namiddag werd er onder een loden hitte verder gespot in het natuurreservaat “Desembocaduro del Guadalhorce”, een topgebied!

De leukste nieuwe soorten waren witkopeend, geoorde fuut, blauwborst en krakeend. Traditioneel werden de aanwezige steltjes nauwkeurig bestudeerd en zagen ze bosruiter, krombek-en bonte strandloper, steltkluut, groenpootruiter en tureluur. Een visarend en reuzenstern vlogen over. Ze genoten van de putters, graszangers, kleine zwartkoppen en gierzwaluwen.

Deze avond gaan ze lekker eten in een strandrestaurant om morgenochtend ontspannen en tevreden naar huis terug te keren.

Het was een unieke, sfeervolle vogelrijke reis.

Frank: “ Bedankt Johan en het ganse reisgezelschap”!

Foto’s: Frank, Karina

Machteld Kaesemans 15/09/2017