GROOT AANTAL GROTE ZILVERREIGERS OP SLAAPPLAATS TE MEETKERKE OP 19 11 2017

Frank De Scheemaeker

Deze avond niet minder dan 14 Grote en 1 Kleine Zilverreiger op de slaapplaats in de Lage Moere te Meetkerke. Dat is een nieuw regionaal record. Verder noteerden we er 5 te Hoeke (1 Kleiputten – 4 Steenbakkerij), 3 te Damme (omgeving Fort Beieren) en 2 aan de Blauwe Toren te Brugge. Hebben jullie nog aanvullende gegevens – stuur ze door naar frank.descheemaeker@skynet.be. Kleine Zilverreigers werden nog geteld te Retranchement (13 vogels), Blauwe Toren (2 vogels) en omgeving Ryckevelde Sint-Kruis ( 7 vogels). In Zeebrugge wordt begin deze week geteld.

Een oprecht woord van dank aan alle tellers: Robrecht- Emmanuel – Johan S – Hans D – Luc D – Jan S – Johan V – Kurt V – Rik Vdk

Een volledig verslag volgt zodra alle tellingen binnen zijn.

Frank De Scheemaeker