MERGUS WEEKNIEUWS 2017/WEEK 50: WATERVOGELTELLING DIT WEEKEND – BIRDSHOOTING – CURSUS GIDS VLOETHEMVELD – JAN S AAN DE BETERHAND – MERGUS NAAR DE LIMBURG

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

WATERVOGELTELLINGEN DIT WEEKEND

Ben benieuwd of de uitzonderlijk hoge waterstand (half Dudzele staat onder water zie ik (de weiden toch hé)) meer watervogels naar onze regio gelokt heeft. De vaste tellers kregen een mailtje van regionaal coördinator Marc DC en er is ook de traditionele groep Achterhaven excursie en dit op zondag 17 december – afspraak 08u45 aan de gekende Havenrandparking Louis Couiseaukaai Brugge (tov Politiehuis). Iedereen welkom! Carpooling. Laarzen absoluut noodzakelijk. Verrekijker, notaboek, telescoop, warme kledij, vogelgids! Terug in Brugge ca 12u15.

INTERESSANTE UITLEG MET PHOTOS

Zowel Leo als Johan DB bezorgden me volgende interessante link:

Frank,    Hieronder aardig wat uitleg over de ” verschillende ” soorten barmsijzen + leuke foto’s. Iets voor je weeknieuws ?

Johan      http://www.birdshooting.nl/index.php/blog/94-barmsijzen-barmsijzen-en-nog-eens-barmsijzen#Kleine_barmsijs

CURSUS VLOETHEMVELD GIDS

Het is over de grenzen heen gekend – Vloethemveld te Zedelgem is en blijft één van interessantste natuurgebieden in onze regio. En nu de Militairen er al een eindje weggetrokken zijn – zal het tijdens geleide wandelingen voor het publiek opengesteld worden en wij Natuurpunters en Mergussers krijgen de kans om daaraan mee te werken – door Vloethemveld gids te worden – zie programma en alle details in bijlage. Doen!

JAN SWIMBERGHE AAN DE BETERHAND

We wensen ons bestuurslid Jan Snwgrzzzzze een spoedig herstel toe na zijn opname in het ziekenhuis verleden week met een lichte trombose.

AFGELOPEN WEEKEND

Beleefden 7 Mergussers een uniek weekend in de Maasvallei op uitnodiging van de plaatselijke NP Vogelwerkgroep – al hun leuke wedervaren op de mergus facebook terug te vinden.

SNEEUW – SNEEUW – EN NOG EENS SNEEUW

Dus heeft onze Machteld al onze vogels in een sneeuwsfeer ingeblikt! Benieuwd hoe ze dat voor elkaar gekregen heeft – surf als de bliksem naar www.mergus.be en geniet mee!

Met vriendelijke groeten

Frank en het ganse Mergus Team

 

Ps op zaterdagnamiddag  16 12 tel ik met Johan S de weidecomplexen van Koolkerke en Dudzele in het kader van de watervogeltellingen. Er zijn dus nog twee vrije plaatsen in mijn wagen. Wie nog meewil – bel frank op 0473 91 84 36 en hoor of er nog een plaatsje vrij is…..het belooft een spectaculaire middag te worden – gezien de volledige polder achter mijn deur blank staat. Nog nooit gezien sinds 1986…vertrek of 13u bij Frank thuis (ronselarestraat 105)  – of 13u10 kerk Koolkerke waar ik Johan S oppik die met de bus tot daar afreist

 

Ps Photo Middelste Zaagbek – archief Mergus