MERGUS WEEKNIEUWS 2018/11: watervogeltelling, zangvogelcursus, steenuilen/ooievaar/slechtvalk, deelneming, website, Tanzania, fenologie

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Hoys allen

Na een deugddoende vakantie – ziehier het recentste Mergus Nieuws!

Watervogeltellingen komend weekend

 Dit weekend de traditionele watervogeltellingen. Alle vaste tellers op post a.u.b. Er is ook de traditionele gezamenlijke excursie naar de Achterhaven –en dit op zondag 18 maart –  waar we in drie ploegen tellen. Iedereen welkom om 08u45 aan de Haven randparking t.o.v. het politiehuis. Terug ca 12u15. Laarzen, verrekijker, telescoop, handschoenen … breng het maar allemaal mee. Leiding: Paul M, FDS,  Wim J, Stefaan A. Het zijn de laatste tellingen van het winterseizoen 2017/2018.

 

Zangvogelcursus

Net voor mijn vakantie was het Internet in onze straat opnieuw hersteld en kon ik in extremis nog de uitnodiging versturen. Klopt het dat volgende Vogelaars(sters) zich inschreven en hopelijk allen van mij een bevestiging hebben gekregen zodat ze de 5€ op de gekende Mergus rekening konden storten: Stefaan Anseeuw, Katrien Vanhouteghem, Dirk Pottier, Tine Devroye, Ruben en Hans Saey, Eddy Reynaert en , Jan Michiels, Stephan Teerlynck, Chris Melis, Ignace Anseeuw, Monica Acton, Geert en Fons De Wispelaere, Frank zelf en Marc DC. Vind je je naam niet terug op de lijst en schreef je toch niet – mijn excuses en graag even opnieuw doen – er is nog plaats voor 7 cursisten. Volledig programma en uitnodiging – zie weeknieuws

 

Steenuilen tellen in Damme

Rudy Deplae nodigt ons allen uit nu Woensdag 14 maart en dit om 19,30 uur  mee te gaan op Steenuilentelling

Wij komen samen op de Parking Oude Sluisse dijk . Meebrengen , warme kledij  en een zware lamp .

 

Vergeet ook niet op 31 maart hebben wij een steenuil avond in Damme .    Groeten Rudy

 

Slechtvalken – Ooievaars

Paul Maertens vertelt me dat de vogels opnieuw de nest bak in de OLV Toren hebben ingenomen. We duimen mee voor een voorspoedig  broedseizoen!  Ben net terug van Westkapelle waar ik met Magda nog even het draaiboek voor de Guido Burggraeve 1 mei herdenkingswandeling doornam – en leuk was dat ze Guido zijn waarnemingen bovenhaalde en de regels voorlas waarin Guido de overwintering van een Slechtvalk becommentarieerde op de OLV Toren te Brugge in de winter 1958-59. Straf 60 jaar terug!

En ook de Ooievaars zijn toegekomen op onze Nestpaal in Lapscheure. Hopelijk gaan ook zij een succesvol broedseizoen tegemoet. Iedereen die  verleden jaar meehielp sponseren voor de Nestpaal krijgt zeker  persoonlijk een babyborrel oproep. Belofte maakt schuld!

Onze oprechte deelneming en veel beterschap gewenst

Aan Kathleen Coen en Robrecht Pillen bij het resp. overlijden van haar papa en zijn schoonpapa. Sterkte! En evenveel kracht  gewenst en steun toegezegd aan Paul De Graeve om de recent vastgestelde ziekte te overwinnen!

Website www.mergus.be

Bedankt Marc N om de foto’s op de startpagina op te frissen! Het is een plezier voor het oog – die heerlijke afwisseling

Tanzania avond

We hebben onze uiterste best gedaan – en durven het nu al zelf zeggen  – we bezorgen jullie op donderdag  22 maart een boeiende en ontspannende Ark avond. Zeker nu al in jullie agenda zetten + 20u in zaal onze Ark – Sint-Michielslaan 35 – Sint-Michiels – Els, Martine, Johan Vh, Marc DC en ondergetekende.

Fenologie

De eerste zomergasten gaan nu toch ieder moment aankomen! Ogen en oren open aub – en niet vergeten in te voeren op onze www.mergus.be

Veel succes met de laatste watervogeltelling en plezier met de ontdekking van een nieuwe zomergast!

Frank en zijn Mergus Team

ps – foto Slechtvalk – archief Mergus