MERGUS WEEKNIEUWS 2018/14: HOGE VENEN – COTA DONANA – BRUINE KIEKENDIEF – EDDY GADEYNE – WOENSDAGAVONDEN – GUIDO BURGGRAEVE HERDENKING

Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen

HOGE VENEN

We danken alle deelnemers van harte voor het unieke Hoge Venen weekend! Prachtige dag verslagen en foto’s op de www.mergus.be en op onze facebook. Alleen jammer dat mijn GSM de geest gaf – anders hadden we jullie nog meer info kunnen doorsturen. Wat herinneren we ons het meest: de tientallen Rode Wouwen – de ene man baltsende Korhoen – minstens 5 Klapekster – regelmatig Taigaboomkruiper – een opvliegende Houtsnip – 20 Grote Barmsijzen  – een schitterende Oehoe en de unieke warme Mergus sfeer .

MEDEDELING VAN NICHOLAS PENNINGMEESTER – VERHUUR ZIJN UNIEKE GELEGEN VAKANTIEHUISJE

Case Del Lince aan de rand van het Nationaal park Coto Doñana.

Zin om ook te genieten van de prachtige natuur in het hart van Andalusië? Dan kan Casa Del Lince de ideale uitvalbasis zijn.

Aan de rand van Doñana ligt Villamanrique de la Condessa.  Halfweg tussen Sevilla en de Atlantische Oceaan.  Het jaar rond is het er heerlijk vertoeven en heb je een verscheidenheid aan soorten en aantallen die je bij ons niet meer voor mogelijk houdt. 

‘Tuinsoorten’ die kunnen tellen:  Steenuil, Hop, Griel, Grijze Wouw, Dwergarend, Kraanvogel, Roodkopklauwier, Bijeneter, Grauwe Gors, Graszanger, Bonte Vliengenvanger,… Om nog te zwijgen van de Lynx.

Alle info op www.casadellince.be      Rust, natuur en ontspanning –  doen!  Nicholas Endriatis

 

OPROEP TOT MEDEWERKING VAN ANNY ANSELIN

 Het nieuwe seizoen staat voor de deur, beetje per beetje zijn de bruine kiekendieven aan het terugkomen. Graag zouden we jullie opnieuw willen vragen om mee te werken met het kleurringproject, en ons je waarnemingen doorzenden. Ondertussen hebben we al veel waardevolle informatie verzameld, maar ieder gegevens van een gekleurringde Bruine Kiekendief betekend een meerwaarde voor het project. Het is belangrijk dat we genoeg gegevens hebben om statistisch een aantal zaken goed te kunnen uitwerken. Wegens een verblijf in het buitenland gedurende de maand april zal het even duren vooraleer je een van je een Lifelist van je geobserveerde vogel ontvangt, maar zodra ik terug ben stuur ik die zo snel mogelijk door.

Dus “iedere vogel telt”!

Met dank bij voorbaat en vriendelijke groeten

Anny –            anny.anselin@inbo.be

  

GUIDO BURGGRAEVE WANDELING 01 05 2018

Zie uitnodiging deze week per mail verstuurd – iedereen welkom met of zonder ontbijt. Graag tijdig inschrijven.

WOENSDAGAVOND ACTIVITEITEN

Voor het tiende jaar op rij trekken we er op verschillende woensdagavonden op uit – soms te voet/soms met de fiets/soms met de wagen – we proberen steeds een thema aan de activiteit te koppelen. Deelname gratis. Kalender in bijlage.

2018 BIJDRAGE

Reeds 188 Mergussers betaalden spontaan hun 2018 bijdrage van 12€.  Verleden jaar hadden we 228 sympathisanten – dus nog zo’n 40 personen vergaten voorlopig te betalen . Dat kan nog steeds door storting van 12€ op het gekende Mergus rekeningnummer BE 30  380-0084815-11 van MERGUS, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding sympathisantenbijdrage 2018

Oproep Eddy Gadeye

BINNENKORT TE VERWACHTEN …

DONDERDAG  19 APRIL     AVOND VAN DE BUIZERD

CAFE THE CLUB ZELZATE

Cesenaticolaan 2  9060 ZELZATE 

aanvang  20:00 h  (deuren 19:30 h)

een grandioze avond over één van onze meest bekende roofvogels en andere leuke soorten van eigen streek …

LIVE VERTELD DOOR ROOFVOGELKENNER EDDY GADEYNE   met super beelden van grote natuur- en vogelfotografen 

  info en reserveren via  eddygadeyne@hotmail.com  of  eddy.gadeyne@telenet.be

Een vogelrijk Paasweekend gewenst.

Frank vz en zijn ganse Mergus Ploeg – mijn gsm bij de hersteldienst – normaal tegen morgenavond opnieuw bereikbaar op 0473 91 84 36