Mergus Weeknieuws 2019/15: Slechtvalken webcam – Guido Burggraeve herdenkingswandeling – Uilen – Proficiat- Broedvogels – Blikvangers

Frank De Scheemaeker

Vogelwerkgroep Natuurpunt Brugs Ommeland

Hoys allen

SLECHTVALKEN WEBCAM

Gisteren dinsdag 09 april 2019 een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van onze Natuurpunt Vogelwerkgroep Mergus. Onder impuls van Paul Maertens en heel wat enthousiaste Mergus medewerkers,  stuurde na een intense studie en voorbereiding  onze webcam de eerste beelden door van onze broedende Slechtvalken op de Onze-Lieve- Toren hartje Brugge .

Deze unieke beelden zijn te bewonderen op onze www.mergus.be  website – rubriek Webcam Slechtvalken en of via de directe link: https://www.mergus.be/livestream-slechtvalken-brugge/.

In de volgende dagen  en weken gaan we alle Natuurpunt afdelingen, werkgroepen, Stad Brugge, Groendienst, Kerkfabriek, kranten, Focus TV, tijdschriften op de hoogte brengen en houden natuurlijk eveneens een feestje en of babyborrel. Wordt vervolgd. Gelieve de link bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken, zodat iedereen kan meegenieten van dit spektakel.

Projectverantwoordelijke en aanspreekpunt voor alle vragen: Paul Maertens,  0495 68 52 41, maertensp@belgacom.net

GUIDO BURGGRAEVE HERDENKINGSWANDELING 1 MEI 2019

 De inschrijvingen lopen zoals ieder jaar vlot binnen – we zijn al met 38 aanwezigen. Jij komt toch ook. Unieke kans op Visarend, Purperreiger, Beflijster en gegarandeerd Nachtegaal, Braamsluiper, Sprinkhaanzanger. Stuur nog vanavond een mailtje naar frank.descheemaeker@skynet en vermeldt of je het ontbijt meepikt. Iedereen welkom, ook familieleden!

UILEN

 De Steenuilentellingen 2019 zitten erop. Graag jullie kaarten naar de nationale verantwoordelijke doorsturen en graag een copietje naar coördinator Jan S en of Paul M. We zijn benieuwd!

PROFICIAT

We wensen Jan  en Charlotte Pieters van harte proficiat met de geboorte van hun eerste telg, vogelaarster en paddenstoelen kenster  in spé: de Noor.

ZWINSYMPOSIUM

Op 11/05/2019 organiseert het Zwin een klein symposium van een halve dag over vogeltrek in het Zwin Natuur Park: https://www.zwin.be/nl/trekvogelsymposium

Aanleiding is de internationale vogeltrekdag (‘World Migratory Bird Day’) op die datum: https://www.zwin.be/nl/internationale-vogeltrekdagen

BROEDVOGELTELLINGEN

 Dit weekend opnieuw een kans om jullie eerste ronde te lopen, of voor het monitoringproject, of voor ABV project, of  voor jullie eigen gebied. Veel succes!

Ook het ideale moment om de reigerkolonies te tellen – al dan niet met een drone! Eric H spreek jij opnieuw af met Romain, Annemie en co voor de kolonie te Oostkamp/ABM

BLIKVANGERS

 De Machteld is niet te stoppen – wat een mooi overzicht opnieuw!

Frank en zijn ganse bestuur!