Blikvangers van 20/04 tot en met 26/04/2020

Machteld Kaesemans

Niemand volgt hier de coronamaatregel: “Blijf in je kot” want ik  word overspoeld door nieuwe waarnemingen, speciale vogels en nieuwe waarnemers! Een zeer zeldzame Cirlgors werd gezien in Vloethemveld door Geert C.  De Poelsnip …ook zo’n zonderling verbleef in de Achterhaven en de Lachstern was eveneens van de partij. Reuzenstern, Grote stern, Dwergstern en Zwarte stern zagen we ook. De zeldzame Poelruiter en meerdere Bosruiters waren aanwezig de laatste weken en lieten zich mooi fotograferen.

Bij de kleinere vogels was het ook feest. Zo noteerden we de Wielewaal, een Klapekster, Roodstuitzwaluw, Grote pieper en een mooie Roodkeelpieper.

De Oost- en Zuidoosten winden en het mooie weer gaven ons een blij gevoel, ondanks de rare situatie waarin we ons bevinden. Geniet van de natuur als het enigszins kan, want dit is het sterkste hulpmiddel in barre tijden!!!

Veel groetjes en tot volgende week.

Machteld.

Poelsnip

© Ran Schols.

Poelruiter

© Herman Blockx

Bosruiter

© Wim Trio

WAARNEMERS:

A Claeys, Aidan O’neill, Albert Neyt, Annie Dewulf, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arlette Mestdagh, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bart Reckelbus, Bart Vantorre, Bert Kindermans, Birger Calis, Bjorn Longueville, Blondeel Dirk , Bram D’hondt, Bregt Desmet, Bruneel Luc, Carine Van Goethem, Catherine Matthys, Catherine Priem, Chantal Vermeersch, Christine Verscheure, Crossmol, Cyr Mestdagh, D Verhoestraete, Daniel Decloedt, Daniël Wybo, Danny , Claeysier, Desmedt Ronny, Didier Vereecke, Dirk Anseeuw, Dirk Perdu, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Bauwens, Dominique Van Haute, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddy Becue, Eddy Vandierendonck, Els, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Eric Stienen, Erwin Derous, Etienne Peeters, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Jonckheere, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Debeil, Frank Vanminsel, Franky, Freddy Cordy, Frederik Van Den Berghe, Frederik Willemyns, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Geert Jonckheere, Geert Vanhooren, Gert Top, Gilles Bavay, Gregory Mortier, Guido Orbie, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert 🦀, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Harry Vandecnocke, Hilbran Verstraete, Hilde De Nolf, Hirdmenn M., Hubert Dombrecht, Ignace Anseeuw, Isabelle Allemeersch, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, J. Carney, Jacobs C, Jan Baert, Jan De Vlaemynck,, Jan Debonnet, Jan D’hondt, Jan Pauwels, Jan Seys, Jan Talloen, Jasper Vandecasteele, Jef Van De Water, Jens Derycker, Jeremy Demey, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Debuck, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, John Nuyts, Jonathan Brutin, Jonathan Meire, Jozef Germonprez, Jurgen Lisabeth, Karel Tack, Karim Neirynck, Karina Samyn, Katrien Ghyoot, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Maréchal, Koenv, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Leen Lippevelde, Leo Declercq, Lieven Simons, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Maarten Ameye, Maarten Goessaert, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc , De Ceuninck, Marc Lievrouw, Marc Merckx, Marc Nollet, Marc P, Marc Vandamme, Marc Versteyhe, Marcel Pottier, Marjan Luteijn, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Mathieu Decoene, Michail Sobadjiew, Michel Louette, Miguel Demeulemeester, Mylle Johnny, Naico, Natuur En Bos, Regio Kust – Westhoek (Dr), Nick Campe , Nick Van Der Hooft, Nick Vanclooster, Nicolas Vanermen, Olivier Dochy, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Pauwel Bogaert, Peter Meininger, Peter Van Herp, Peter Vosters, Peter Watthy, Peterjan, Philip De Somer, Philippe Deprez, Pierre Tavernier, Piet Smessaert, Pieter Van Dorsselaer, Pieternel, Purdey Hazebrouck, Rebecca, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rob Beuselinck, Robbe Cool, Robrecht Pillen, Roland Bogaert, Roland Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Ruben Raeckelboom, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sebastiaan Stevens, Serge Allein, Sofie Devriese, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Steven Stroo, Steven Van De Woestyne, Stijn Borny , Sven Maly, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Tine Reynaert, Tom, Tony Parmentier , Urbain Ureel, Valérie Goethals, Vanacker Johny, Vandamme Thierry, Vantorre Rudi, Verduystert J.P, Vicky Borrey, Vin, Walter Heynderickx, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Missinne, Willy Vermeersch, Wim Devriendt, Wim Lantsoght, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Wouter Courtens, Wouter Faveyts,Wouter Van Gelder.

Lachstern

© Kris De Rouck

Dwergstern

© Jan Baert

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Klapekster

© Johan Buckens

Wielewaal

© Dieder Plu

Roodkeelpieper

© Geert Vanhulle

VOGELLIJST:

Zomertaling, Krooneend, Grote zaagbek, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Zeearend, Wespendief,  Rode wouw, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Grauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Steltkluut, Bokje,  Poelsnip, IJslandse grutto, Poelruiter, Bosruiter, Krombekstrandloper, Paarse strandloper, Lachstern, Reuzenstern, Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Kerkuil, Bosuil, Draaihals, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Klapekster, Wielewaal, Roek, Boomleeuwerik, Roodstuitzwaluw, Cetti’s zanger, Graszanger, Sprinkhaanzanger, Snor, Braamsluiper, Beflijster, Blauwborst, Witsterblauwborst, Nachtegaal,  Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Grote pieper,  Boompieper, Roodkeelpieper, Rouwkwikstaart, Engelse kwikstaart, Noordse kwikstaart, Europese kanarie, Appelvink, Cirlgors.

Roodstuitzwaluw

© Jos van den Berg

Bovenste foto: © Cirlgors Marc Nollet.

Machteld Kaesemans 28/04/2020