Blikvangers van 8/06 tot en met 14/06/2020

Machteld Kaesemans

De ster van deze Blikvangers is zeker de Roodkopklauwier. Een zeer zeldzame vogel gezien door 39 vogelaars. Op 10/06 kon men hem bewonderen aan Polders Schoeringebrug en Polder Nieuwmunster… de volgende ochtend was hij verdwenen.

Andere leukerds zijn de foto’s van een juveniele koekoek die gevoederd werd door een Kleine Karekiet. Nog heel interessant is het artikel van Wouter over de Kraanvogel in het Zwin die er al meer dan een week verblijft. Open deze link en geniet van het verhaal! Kraanvogel in het Zwin

Verder werd er een mooie Zomertaling gespot, een Roodhalsfuut, veel Gierzwaluwen en Rode wouw. Dit zijn maar enkele soorten van de vele die gezien werden. Bij de zangers vermeld ik nog graag de Fluiter, de Orpheusspotvogel en de Graszanger. Kijk vlug naar de waarnemingen en jullie ontdekken nog heel wat meer.

Dit was het voor deze week, geniet van alle dingen in onze natuur die eindelijk wat lang verwachte regen ontving op 15/06.

Groetjes van Machteld.

Kraanvogel in het Zwin.

© Francis Pattyn

Koekoeksjong krijgt eten van Kleine Karekiet

© Ignace Anseeuw

Zomertaling / Roodhalsfuut

© Marc Nollet / Marnix Vyncke 

WAARNEMERS:

Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Anton Cnudde, Antoon Ovaere, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Arturo, Bart Dumez, Bart Duthoit, Bart Mortier, Bart Reckelbus, Bernard Miserez, Bert Jonckheere, Birger Calis, Bjorn Longueville, Bram Verbauwhede, Bregt Desmet, Catherine Priem, Céline Lanssens, Cesare Rovelli, Daniël Janssens, David Botteldoorn, Desmedt Ronny, Diederik D’hert, Dieter Vandenbroucke, Dirk Content, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Demeulemeester, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddie Reynaert, Eddy Becue, Elie Coremans, Elisabeth Fraeyman, Emile Kimman, Emilie De Baene, Emmanuel Crul, Eric H. Lamoot, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erwin Derous, Erwin Sys, Ewout Ickxs, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Filip Jonckheere, Fons De Wispelaere, Fournier Sabine, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Frank Debeil, Frank Vanminsel, Franky Bauwens, Frans Van Havermaet, Fre D B , Frederik Willemyns, G. Declerck, Gabriel Vanhulle, Gaëtan Clerbaux, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Jonckheere, Geert Vanhooren, Gilles Bavay, Gregory Mortier, Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Gw Vermeire, Hanneke Borghouts, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert 🦀, Hans Matheve, Harry Vandecnocke, Hendrik Borglevens, Herman Blockx, Hilde Deneir, Hollebosch Philippe, Ivan Leroy, Ivan Steenkiste, Jacobs C, Jacxsens Bruno, Jan De Vlaemynck, Jan Debonnet, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Vernieuwe, Jasper Vandecasteele, Jean Jordaens, Jean-Marie Kerkhove, Jens De Bruycker, Jens Derycker, Jens Vrebos, Jens Zarka, Jeremy Demey, Jeroen Desloover, Jo Seynaeve, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Opsomer, Johan Vandepitte, Jonas, Jorg Lambrechts, Joris Elst, Jos Simons, Jozef Germonprez, Karim Neirynck, Karina Samyn, Kenny Hessel, Klaas Debusschere, Klaas Vandenbussche, Koen Baute, Koen Debouck, Koen Decelle, Koen Lepla, Koen Maréchal, Koen Vandepitte, Koenv, Kris De Wit, Kris Decleer, Kris Lesage, Lenn Van De Zande, Lenoir Jurgen, Leon, Lieven De Temmerman, Lieven Plettinck, Lieven Simons, Louis De Nil, Lowie Lams, Luc Bories, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, M Vercayie, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Delva, Marc Merckx, Marc Nollet, Marc , , Marc Vandamme, Marcel Pottier, Marijn Vandenholen, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Mathieu Decoene, Maxime Nauwynck, Michel Louette, Michel Van Den Bogaert, Mieke Heinkens, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Nico Willaert, Noël Lievrouw, Olivier Vercauteren, Pascal Deruyver, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Moeyaert, Pauwel Bogaert, Peter Watthy, Philibert Moeyaert, Philip De Somer, Philippe Deprez, Philippe Martens, Pierre Blockx, Purdey Hazebrouck, Raf Elst, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robbe Gils , Robin Geys, Roger Goegebeur, Roland Fromont, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sacha D’hoop, Sam Dewanckele, Sander Wouters, Sofie, Sofie Devriese, Stanislas Sibille, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Huysentruyt, Stéphane Defrancq, Steven Boone, Steven D’haese, Steven Van De Woestyne, Stijn Borny , Sven Maly, Thijs Tanghe, Tibbout, Tim Claerhout, Timo Beke, Tine Devroye, Tom Goossens, Tom Van De Vyvere, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Van Impe Yvan, Vandamme Thierry, Vandenbroucke Lukas, Vandeputte Christian, Vermdie, Vincent Vervenne, Waarnemer W.H, Walter Heynderickx, Ward Tamsyn, Wdesmet, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Devriendt, Wim Houtteman, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Wim Van Sompel, Win Vertommen, Wouter Demey, Wouter Faveyts, Wouter Van Gompel, Zanon Joseph Martine.

Gierzwaluw / Rode wouw

© Johan Buckens

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Orpheusspotvogel

© Wim Trio

VOGELLIJST:

Kwartel, Zomertaling,, Roodhalsfuut, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Purperreiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Visarend, Wespendief,  Rode wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Kraanvogel, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Noordse stern, Dwergster, Grote stern,  Kerkuil, Bosuil, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht,  Zwarte specht, Roodkopklauwier, Wielewaal, Roek, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Fluiter, Orpheusspotvogel, Sprinkhaanzanger, Snor, Braamsluiper, Blauwborst, Witsterblauwborst, Nachtegaal,  Gekraagde roodstaart, Paapje, Boompieper, Rouwkwikstaart, Europese kanarie, Grote barmsijs, Kruisbek,  Appelvink, Grauwe gors.

Fluiter

© Johan Buckens

Bovenste foto: Roodkopklauwier © Kenny Hessel

Machteld Kaesemans 16/06/2020