Blikvangers van 15/06 tot en met 21/06/2020

Machteld Kaesemans

De Lammergier en de Lachstern waren de blikvangers van deze week! De Lammergier werd  bij nazicht nog niet gezien in onze contreien. Filip De Ruwe schreef: Mist een groot deel uit zijn staart. Blijkbaar kwijtgespeeld in NL. De vogel heeft geen gebleekte pennen, enkel gewone normale sleet. Geen ringen te zien, voor zover dit mogelijk was.”   Ik toon jullie 2 foto’s: 1 van een normale Lammergier en nummer twee van deze  boven ons gewest. De Lachstern werd  gespot in het Zwin. Een Raaf liet zich bewonderen boven het Staatsbos van De Haan.

Meerdere Lepelaars waren van de partij en een IJslandse grutto  in zomerkleed kon men bewonderen in het Zwin. Een Kleine strandloper zat eveneens in deze omgeving.

 De Rouwkwikstaart, de Engelse kwikstaart en een mooie Goudvink in de Zwinbosjes sluiten deze rij af. Natuurlijk werd er nog heel wat gespot, kijk daarvoor naar de waarnemingen in deze website.

Tot volgende week en veel groetjes van Machteld.

Lammergier

© Jan de Vlaeminck

Raaf

© Robin Gailly

Lepelaar / IJslandse grutto

© Johan Buckens / Herman Blockx

WAARNEMERS:

Alain Coorens, Albert Neyt, Anne Coppens, Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Bart, Bart Reckelbus, Bart Verstraete, Beheerovereenkomsten Vlm Regio West, Bernadette Bonants & Hans Manni, Bernard Miserez, Bert Kindermans, Bertjan Olivier, Birger Calis, Bjorn Longueville, Bregt Desmet, Catherine Priem, Chantal Casier, Dany Depauw, Davy De Groote, Desmedt Ronny, Dhaluin, Pieter, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddy Becue, Eduard, Elie Coremans, Elie Desmet, Elisabeth Fraeyman, Els, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Eric Stienen, Erwin Derous, Erwin Slagmulders, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Filip Deneweth, Fons De Wispelaere, Fournier Sabine, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Franky, Freddy Cordy, Gabriel Vanhulle, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gilles Paelinck, Guido Rappé, Guillaume De Grieve, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Harry Vandecnocke, Henk Loobuyck, Hilde Fontier, Isabelle Bossuyt, Ivan Leroy, Jacobs C, Jan, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jan De Vos, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jasper Vandecasteele, Jb Schuermans, Jeremy Demey, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Devos, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Joost Vandenberghe, Jorg Lambrechts, Jos Simons, Jozef Germonprez, Jürgen De Witte, Jurgen Dewolf, K. Verstraete, Karel Tack, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Eneman, Koen Maréchal, Koenv, Krien Hansen, Kris, Marsboom, Kurt Van Damme, Laurens Aelvoet, Leo Declercq, Lieven Simons, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Feys, Luc Vanpaemel, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Delva, Marc Janssens, Marc Merckx, Marc Nollet, Marc P, Marc Van Acker, Marc Van Ruymbeke, Marcel Pottier, Marjan Luteijn, Marnix Vyncke, Martin, Martine Umflat, Mathieu Decoene, Maximiliaan Beeldens, Michel Louette, Mieke Heinkens, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nel D’haenekint, Nick Campe , Nick Vanclooster, Nicolas Vanermen, Noël Lievrouw, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Leuridan, Paul Moeyaert, Paul Vanlerberghe, Peter Schuermans, Philip De Somer, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pieter Van Dorsselaer, Pieter Van Hauwaert, Pieterjan Debyser, Remco Hofland, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rita Colliers, Robbe Cool, Robbe Strybol, Romain Deloof, Ruben Saey, Sam Dewanckele, Sander Wouters, Serge Allein, Sofie Devriese, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stijn Vincent, Sven Maly, Tim Claerhout, Tim Van Nyen, Timo Beke, Tine Devroye, Tomas Coppejans, Tony Parmentier , Toon Spanhove, Vandamme Thierry, Vandenbroucke Lukas, Vandenbussche Patrick, Verduystert J.P, Vic Puype, Vicky Borrey, Viktor Beeldens, Walter Heynderickx, Wauters Jean, Willem Jans, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Bonckaert, Wim Trio, Wouter Demey, Wouter Faveyts, Yann Feryn.

Lachstern

© Johan Buckens

Kleine strandloper

© Marc De Ceuninck

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Rouwkwikstaart / Engelse kwikstaart

© Johan Buckens / Marnix Vyncke

VOGELLIJST:

Kwartel, Geoorde fuut, Lepelaar, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Lammergier, Wespendief,  Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Kraanvogel, IJslandse grutto, Kleine strandloper, Lachstern, Grote stern, Zomertortel, Kerkuil, Bosuil, Kleine bonte specht, Zwarte specht, Wielewaal, Raaf, Kuifleeuwerik, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Orpheusspotvogel, Sprinkhaanzanger, Snor, Braamsluiper, Blauwborst, Witsterblauwborst, Nachtegaal,  Gekraagde roodstaart, Bonte vliegenvanger, Rouwkwikstaart, Engelse kwikstaart, Goudvink.

Goudvink

© Marc De Ceuninck

Bovenste foto: © Lammergier Marc Nollet

Machteld Kaesemans 23/06/2020