Blikvangers van 2/11 tot en met 8/11/2020

Machteld Kaesemans

Een fantastische week met heel, heel veel waarnemingen en waarnemers. De BLIKVANGERS  van deze week zijn zeker de  Rotszwaluw en de Grijze Wouw. De Rotszwaluw werd eerst gezien in Zuienkerke en later in Bredene en Oostende. De Grijze wouw bevond zich eveneens in Zuienkerke, ze  lokten heel veel vogelaars. Een Roodkeelduiker werd ook een paar dagen gespot aan zee, evenals de RoodhalsfuutRoerdomp en Kwak waren eveneens van de partij. De Buidelmees was te zien aan de Fonteintjes maar kreeg al een ereplaats in een vroegere blikvanger. Man en vrouw Baardman lieten zich ook bewonderen.

Om te eindigen noem ik nog graag de Goudvink op met haar schitterende kleuren, hier ook man en vrouw.

Bekijk nog eens goed alle gespotte soorten op onze website en ga vooral op tocht om nog meer te  ontdekken!!!

Vele groeten van Machteld.

Roodkeelduiker

© Blondeel Dirk

Grijze Wouw

© Johan Buckens / © Patrick Keirsebilck

WAARNEMERS:

Adriaan Seynaeve, Alain Coorens, Albert Neyt, Annie Dewulf, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arne 🦊, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart Duthoit, Bart lambert, Bart Moons, Bart Mortier, Bart Reckelbus, Bart Theunis, Bart Van Thuyne, Bart Vantorre, Bart Verstraete, Beheerovereenkomsten VLM regio West, Bernard De Langhe, Bernard Miserez, Bert Coene, Bert Kindermans, Beyne, Birger Calis, Bjorn longueville, Braem  Wouter, Bregt Desmet, Britt De Jonghe, Bruno Verhulst, C Jacobs, Camille Bonne, Carine Van Goethem, Caroline Debois, Catherine Priem, Chantal Casier, Chris Anseeuw, Christophe Verriest, Claes Victor, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Dany Depauw, Dave Schmitt, David Van den Schoor, Davy De Groote, De Boeck Benoit, decorte johan, Denis Puttaert, Deseyn Piet, Desmedt Ronny, Devriendt Verhulst, Diederik Strubbe, dirk anseeuw, dirk broeckx, Dirk Pottier, Dirk Sierens, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dirk Werbrouck, Dominique Bauwens, Dominique Demeulemeester, Dominique Verbeke, Dries Candaele, E. Haulotte, Eddy Becue, Eddy Devriese, Elie DesmetEliott, Leclercq, Emmanuel Crul, Emmanuel Schaeverbeke, Eric Hermy, Eric Malotaux, Erik Struyf, Erwin Slagmulders, Etienne peeters, Evelyne, Ewout Ickxs, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Dierickx, filip, verroens, Fons De Wispelaere, Forget Aubin, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Frank Demey, Frank Vanminsel, Franky, franky beidts, Frederik Willemyns, frits leeman, gaëtan clerbaux, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Depreitere, Geert Vanloot, Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Gunther Groenez, Gunther Vergauwen, Gw Vermeire, Hanneke Borghouts, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Ooms, Hans Roosen, Hans Van Parys, harry vandecnocke, Hendrik Borglevens, Henk Loobuyck, Henri Rommel, Herman Blockx, Hilde Fontier, HT  🦅, Hubert Bedoret, Hugo Stas, Ignace Anseeuw, Inga Van Gompel, Inge Buntinx, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, J. Carney, Jamar, Jan Allaert, Jan De Vlaemynck, Jan Debonnet, Jan D’hondt, Jan Pauwels, Jan Pelckmans, Jan Seys, Jan Talloen, Jan Vernieuwe, jan versigghel, Jean Hugé, Jean-Yves Paquet, Jef Cooreman, Jeremy Demey, Jeroen Defauw, Jeroen Desloover, Jo Seynaeve, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Opsomer, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, John Nuyts, Jonas Pieters, Joris Elst, Joris Everaert, Jos Simons, Jp Valentin, Julie Lecomte, Julien Hainaut, Jürgen De Witte, Jurgen Dewolf, Jurgen Lisabeth, Jurgen Van de Walle, K. Verstraete, Karel Tack, Karim Neirynck, Katleen Ducatteeuw, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Klaas Debusschere, koen baute, Koen Berwaerts, Koen Maréchal, Koen Spolspoel, Koen van Vooren, Koen Vandorpe, Koen Willaert, Koenv, Krien Hansen, Kris Boers, Kris De Wit, kseyns, Kurt Van Damme, L. Baudet, Lambelin Pierre, Lars Desloover, Lebrun Raphael, leleu marie-paule, Leo, Leo Declercq, lesaccount Arteveldehogeschool klasB1, Lies en Tin, Lieven Nachtergale, Louis Schramme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Rammant, luc vanpaemel, Lucas Tratsaert, Lucas Vanermen, Luk Ingelbrecht, M Vercayie, Maarten Ameye, Maarten Schurmans, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc De Mulder, Marc Delva, Marc Goethals, Marc Hofman, Marc Lievrouw, Marc Nollet, Marc P, Marcel Pottier, MarijnVandenholen, Mark Logghe, Mark Van Beirs, Marnix Vyncke, Mathias Wackenier, mats vandewalle, Matthieu Fabry, Maurice Meunier, mc gowan marc, Mia Melis, Michaël, Micheal O’Briain, Michiel De Wulf, Michiel.d.g, Mistiaen sigrid, Monumentenwacht W-Vl, Mylle Johnny, Natuur en Bos, regio Kust – Westhoek (DR), Nelleke Geluk-David, Nick Campe , Nick Vanclooster, Nico Willaert, Nicolas Selosse, Nicolas van vermeeren, norbert de clercq, Olivier Dupont, olivier van m, Olivier Wallez, Otto Beyens, Patrick Beirens, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, patrick quevy, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Philip De Somer, Philippe Cattelain, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pierre Bonmariage, Piet Allegaert, Pieter, Pieter Braem, Pieter Van Hauwaert, Renée Lejeune, René-Marie Lafontaine, resteau nathalie, Rik Serpentier, Rik Van Looy, Robin Geys, Roeland De Wilde, Roland Cuvelier, Romain Deloof, Ruben Saey, rudy deplae, Rudy Van Cleuvenbergen, Sacha d’Hoop, Sam Dewanckele, Sam Wildemeersch, sander bruylants, Sebastiaan Stevens, Serge Allein, Sofie Devriese, stef vlietinck, stefaan brinckman, Stefan Lagast, Stéphanie Honoré, Stephen Boddington, Steven Keteleer, steven van de woestyne, steyn van assche, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Vincent, Sven Maly, Thibaud Caulier, Thibaud Vandaudenard, Thijs Tanghe, Tim Adriaens, Tim Claerhout, Tine Devroye, Tom Derutter, Tom Goossens, Tony Parmentier , Toon Roels, Valentijn Hermans, Valérie Goethals, Vandamme Thierry, Vandenbroucke Lukas, Vandenbussche Patrick,Vandeputte Christian, Vandeputte Peter, verduystert j.p, Véronique Bouquelle, Vic Puype, W. D’hondt, W. Hendrix, walter heynderickx, Ward Ranschaert, Ward Wuestenberghs, Wies Dierickx, Wilfried Pattyn, Willem Geirnaert, Willem Jans, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Debruyne, Wim Declercq, Wim Dierickx, Wim Houtteman, Wim Pauwels, Wim Trio, Wout De Rouck, Wouter Entbrouxk, Wouter Faveyts, Wouter Van Assche, Wouter Vanwesenbeeck, Xander Termonia, Yves (Berchem), Yves Souris, yvon princen, Zanon joseph martine.

Roodhalsfuut

© Marc Nollet

Roerdomp / Kwak

 

© Danny Claeysier / Tony Parmentier

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Baardman / man en vrouw

© Jan Baert

VOGELLIJST:

Wilde Zwaan, Krooneend, Topper, Middelste Zaagbek, Roodkeelduiker, Roodhalsfuut, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp, Kwak, Koereiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Grijze Wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Strandplevier, Bokje, Kleine strandloper, Paarse strandloper, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Noordse stern,  Zeekoet, Alk, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Kleine bonte specht, Roek, Buidelmees, Baardman, Pallas’ Boszanger, Kuifleeuwerik, Boomleeuwerik, Strandleeuwerik, Rotszwaluw, Cetti’s zanger, Graszanger, Bruine Boszanger, Pallas’ Boszanger, Siberische tjiftjaf, Bladkoning, Beflijster, Paapje, Grote pieper, Waterpieper, Europese kanarie, Grote Barmsijs, Kleine Barmsijs, Kruisbek, Goudvink, Appelvink, Grauwe gors, Geelgors, IJsgors, Sneeuwgors.

Goudvink

© Johan Buckens

Bovenste foto: Rotszwaluw © Filip De Ruwe

Machteld Kaesemans 10/11/2020