Aalscholvertelling 15/01/2022

Wim Jans

We hebben er weer een succesvolle telling opzitten, de verantwoordelijke zat in het buitenland maar ieder heeft zijn werk uitstekend gedaan.
De resultaten dan: Frank nam de Blauwe toren over en dat resulteerde in 30 Aalscholvers. De strook tussen de Zelzatebrug en de Palingpot leverde 136 vogels op en aan Dujardin Knokke zaten er 7 Aalscholvers: beide plaatsen werden geteld door Rudi Vantorre. De golf in Sijsele was goed voor 15 vogels, Marc Deceuninck en Stefaan Anseeuw waren aanwezig. Robrecht Pillen nam de telling over van de zieke Emmanuel Crul en de syphons waren goed voor 33 vogels, de kleiputten van Hoeke werden dan toch geteld door Gilles Bavay en dan resulteert in 144 Aalscholvers, het hoogste aantal ooit. Luc De Cat tekende in Vloethemveld 84 vogels op en Ruben Saey kon aan de Misériebocht 81 vogels optekenen.
De Expresswegput , geteld door Nicholas Endriatis leverde 41 aalscholvers op. In Brugge centrum, meer bepaald aan de Barge, tekende Kathleen Coen 23 Aalscholvers op en tenslotte waren de kleiputten van Wenduine goed voor 44 vogels, hier waren Dirk Content en Bart Verstraete present.
Een laat binnengekomen bericht, 5 Aalscholvers aanwezig in het fonteintje het dichts bij Zeebrugge, geteld door Franky Beidts.
Het totaal komt dus op 643 Aalscholvers. Dit is geen slecht resultaat maar ook niet top.
Als ik het nog niet gedaan had, iedereen een succesvol 2022 gewenst en de volgende telling is nog in de verre toekomst.
Wim Jans