Blikvangers van 21/11 tot en met 27/11/2022

Machteld Kaesemans

De koude prik van afgelopen week zette zich niet door. Erg winderig en regenachtig herfstweer deze week – dus het is zoeken naar uitschieters. Die vinden we o.a. terug op 27/11 met 7 pestvogel over Nieuwmunster en met op 23/11 en 24/11 telkens 1 rode wouw over Beernem en Houtave. Die dag ook 7 bokjes aan de baai van Heist. Verder noteren we een heel late boerenzwaluw op 26/11 over Zeebrugge en de fitis is ook nog steeds aanwezig te Heist net als de Siberische Tjiftjaffen. En we mogen natuurlijk de Pallas Boszanger op 25/11 aldaar niet vergeten! Verder leuke te melden – zo goed als dagelijks pontische en geelpootmeeuwen op het strand van Zeebrugge, waar ook de sneeuwgorzen nog veel kijkers lokken. Ook opnieuw enkele fraters te Zeebrugge op 26/11 tot 6 velduilen die dag in Uitkerke. Dode appelvink op 22/11 te Sint-Michiels en verder te vermelden op de gekende plaatsen. Tot slot geven we graag nog de roodkeelduiker, kleine jager en grote stern langs Blankenberge mee op 23/11.

Bokje

©Filip De Ruwe

Boerenzwaluw

© Johan Buckens

WAARNEMERS:

Deze  week waren er 196 vogelaars onderweg om onze vogels te spotten!!! In het totaal werden 2558  waarnemingen ingevoerd en  181 soorten.

Frater

© Johan Buckens

Grote Stern

© Wouter Faveyts

Bovenste foto: Pestvogel © Wouter Faveyts

Machteld Kaesemans 29/11/2022