BIJENETERS bij RIK in de TUIN!

Machteld Kaesemans


Rik De Jaegher meldt:

Toen ik deze avond ( 21 mei) thuiskwam van het werk hoorde ik bij het uitstappen een onmiskenbaar “brubru” in ons straatje.

Mijn eerste reflex was om hoog in de lucht een stipje te zoeken. Groot was dan ook mijn verwondering toen ik drie bijeneters laag in straat zag zweven om zich vervolgens open en bloot in een berk bij de buren te zetten.

Na een vijftal minuten gingen de vogels vliegen.

Na het eten ging ik opnieuw zoeken en vond ik het drietal terug in een beukenboom iets verder. Ze zaten alle drie doodstil op een dode tak, veren opgezet en duidelijk niet onder de indruk van het Belgische weer.
Nu en dan vlogen ze op en dan ver weg, maar telkens kwamen ze na enkele minuten terug in de buurt zitten.

Echte pareltjes zijn het en een prachtige soort om aan mijn tuinlijst toe te voegen.

Is de zomer dan toch eindelijk op komst?


Rik De Jaegher  21-05-2012