Aalscholvertelling 14/11/2020

Wim Jans

De Aalscholvertelling zit er weer op, we kunnen het een geslaagde editie noemen omdat iedereen op post was. Ik vind het geweldig dat we over een uitgebreide groep tellers beschikken die dan nog eens altijd trouw op post zijn.
Emmanuel Crul telde aan de Syphons in Damme 41 vogels en hij nam ook de kleiputten van Hoeke voor zijn rekening met 85 exemplaren. Rudi Vantorre telt de grootste slaapplaats, tussen de Zelzatebrug en de Palingpot kwamen 192 Aalscholvers slapen. Luc De Cat kon maar 98 Aalscholvers optekenen in Vloethemveld maar hij was voorzichtig, door dat er nog veel bladeren aan de bomen waren is dit waarschijnlijk een onderschatting. Dirk Content telde 37 vogels aan de kleiputten van Wenduine, de Blauwe Toren, door mezelf geteld leverde 34 vogels op. Marc De Ceuninck en Stefaan Anseeuw nemen de Zandberghoeve, 2 vogels, en de Golf in Sijsele, 29 vogels, voor hun rekening. Ruben Saey kon aan de Misériebocht 74 vogels optekenen, Kathleen Coen wist aan de Barge 31 vogels te spotten. Nicholas Endriatis had een bijzonder hoog aantal aan de expresswegput namelijk 71 aalscholvers. In het totaal zijn dit dus 694 Aalscholvers, een vrij normaal cijfer voor onze regio.
Rest me nog iedereen te bedanken voor de inspanning, de cijfers gaan nu naar Koen Devos zodat het INBO ook de nodige info krijgt voor het beleidswerk.

Wim Jans