Aalscholvertelling 17/01/2015

Wim Jans

Het heeft enige tijd geduurd voor ik alle resultaten binnen had, vandaar dat ik nu pas kan berichten hierover. De telling verliep ook niet volledig simultaan zodat de cijfers wat minder betrouwbaar zijn.
De volgende aantallen werden opgetekend: Blauwe Toren: 56 vogels, deze slaapplaats blijft toch in gebruik ondanks de wisselende aantallen. Beernem: 37 vogels; Vloethemveld: 259 vogels; tussen de Zelzatebrug en de Palingpot, zeg maar aan de kanalen aan de achterhaven: 269 vogels. Damme levert 67 vogels; de Zandberghoeve: 1 vogel, dat kun je eigenlijk geen slaapplaats noemen. Aan de Golf in Sijsele zaten 23 vogels en de Expresswegput levert 31 vogels. In het totaal zijn dat 743 aalscholvers, dit is een hoog aantal als je het vergelijkt met de telling in november en eigenlijk ook in de totale aantallen. Rest me dan nog de tellers te bedanken: Luc De Cat, Gabriël Wieme, Rudi Vantorre, Marc Deceuninck, Stefaan Anseeuw,Emmanuel Crul en Nicolas Endriatis.

De volgende telling is nog een heel veraf maar we blijven toch een mooie reeks neerzetten.

Wim