Fonteintjes 02/09/2010

Frank De Scheemaeker

Deze morgen gewacht op de komst van de lepelaars, helaas slechts één groepje (super hoog-een zacht no windje) van 3 ex. gezien.

De steltjes hadden er duidelijk zin in, af en toe kleine groepjes, veelal ook gehoord maar niet gezien, zoals bontbekjes en de enige zwarte ruiter.  Leuk waren de twee drienteentjes met een bontbekje die naar beneden vielen om enkele minuten op het strand te foerageren.  In een gemengd groepje van bontbekjes en wellicht bontjes zag ik ook 7 juv. grauwe franjepoten, maar geen echte closere waarneming, dus ook niet genoteerd.

Geen rovers meer zoals gisteren, 2 + 1 gierzwaluw, een handvol aalscholvers maar toch ook wel een stijging van het aantal rietgors, gisteren 1, vandaag 3, niet echt veel, maar misschien wel een tendens naar een toename voor de volgende dagen.

Vandaag opnieuw meer verwacht maar net zoals gisteren, zat de wind in het noorden van ndl vooral n(w) richting en pas vanaf het midden in o tot no richting, morgen ook nog van dat, maar vanaf zaterdag tot (volgens de voorspelling) tot woensdag er op